Mistænkt pågrebet efter skud ved Kongressen i Washington

Gerningsmand trak våbenlignende genstand ved Kongressen, der kortvarigt lukkede ned. En kvinde meldes såret

Se video fra stedet her. (Video: AP)

En mistænkt mand er pågrebet efter en skudepisode i besøgscenteret foran Kongressen i Washington mandag aften dansk tid.

Manden trak noget, der tilsyneladende var et våben, og rettede det mod politifolk på stedet.

Det fik ordensmagten til at skyde, men det er ikke umiddelbart klart, hvor mange politifolk der affyrede deres tjenestevåben, oplyser politichefen i Kongressen, Matthew Verderosa, ifølge flere medier på et pressemøde.

Et våben er fundet på stedet, tilføjer politichefen.

Dette våben menes at tilhøre gerningsmanden, som at dømme ud fra de foreløbige oplysninger ikke nåede at affyre våbnet, inden politifolk i Kongressens besøgscenter sårede og uskadeliggjorde manden, rapporterer tv-stationen CNN.

En kvinde blev såret og modtager lægebehandling, men der mangler endnu oplysninger om, hvordan hun blev såret.

Tidligere skrev flere medier, at en politimand angiveligt var blevet ramt af et eller flere skud, men ifølge Kongressens politichef er ingen politifolk kommet til skade.

En betjent patruljerer ved Det Hvide Hus, efter en person åbnede ild ved Kongressen og sårede en betjent. (Foto: AP) 112 - 28. mar. 2016 - kl. 20:58 Skyderi ved den amerikanske kongres

Tidligere rapporterede amerikanske medier, at kvinden ikke er alvorligt såret.

Politichef Verderosa siger, at der ikke er noget der tyder på, at der var tale om terror. Sagen bliver efterforsket som en kriminalsag, oplyser politichefen.

Han tilføjer, at den anholdte mand, som selv blev såret og derfor er bragt på hospitalet, i forvejen er kendt af politiet.

Kongresbygningen kom kortvarigt under "lock-down", som betyder, at ingen personer hverken kan komme ind eller ud af bygningen.

Det samme gjorde sig også et kort øjeblik gældende for Det Hvide Hus, hvor medlemmer af den særlige sikkerhedstjeneste Secret Service midlertidigt sendte turister væk fra området.

Medarbejdere i Kongressen blev bedt om at 'søge dækning', da der blev slået alarm.

Der er mandag ikke mødedag for kongresmedlemmerne i den amerikanske hovedstad, men byen har på grund af påskehøjtiden mange turister på besøg.

(Video: AP)

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 En betjent patruljerer ved Det Hvide Hus, efter en person åbnede ild ved Kongressen og sårede en betjent. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere