Mistænkt sneg sig forbi politiets jernring om Field's

En mistænkt er fortsat på fri fod, efter at to grupper skød vildt omkring sig på en parkeringsplads i indkøbscentret Field's

En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Field's. Et vidne fortalte, at denne mand bar skudsikker vest. Læserfoto
En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Field's. Et vidne fortalte, at denne mand bar skudsikker vest. Læserfoto

Københavns Politi kræver otte unge mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg på to mænd i Field's, men listen over mistænkte stopper angiveligt ikke der.

Ingen af de mistænkte har angiveligt forklaret sig overfor politiet, men ordensmagten mener alligevel, at de mangler at anholde en gerningsmand.

En niende mistænkt er derfor fortsat på fri fod, selvom han ifølge senioranklager Erik Hjelm var på gerningsstedet, da to unge mænd blev skudt og en tredje stukket med kniv.

En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Field's. Et vidne fortalte, at denne mand bar skudsikker vest. Læserfoto 112 - 19. mar. 2015 - kl. 10:08 Otte unge mænd kræves fængslet for skudduel i Field's

- Der er ingen forklaringer i sagen, og en mistænkt er undløbet fra stedet, sagde anklager Erik Hjelm i dagens grundlovsforhør i Dommervagten i København, da han krævede dørene lukket for offentligheden.

Da politiet fik meldingen om skud på en familieparkeringsplads i indkøbscentret kort før middag i går, slog de storalarm. Politiet omringede og afspærrede hele Field’s og stoppede Metroen, mens gerningsmændene blev jagtet.

Politiet mistænker en sammenhæng mellem skyderiet i Herlev onsdag 11. marts og opgøret i Field’s i går. (Polfoto/Finn Frandsen) Krimi Brutalt bandeopgør: Vi mødes ved hovedindgangen - og så knepper vi jer!

En mand på 19 år blev anholdt klokken 12.14. En 26-årig klokken 12.15. Tre andre mistænkte - en 25-årig og to 20-årige mænd - fik håndjern på klokken 12.48.

En slap dog ud af jernringen, ifølge politiet selv, som kan have fået kendskab til den ekstra mistænkte via overvågningskameraer, der filmede hele konfrontationen mellem to grupper.

En af de anholdte i forbindelse med skyderiet føres væk. (Foto: LocalEyes)

I grundlovsforhøret blev en 20-årig mand med kort hår og trimmet fuldskæg præsenteret for en sigtelse om forsøg på manddrab. Han bar et par grå joggingbukser med skriften 'Københavns Fængsler', da hans tøj er til tekniske undersøgelser.

Selv skoene er angiveligt til undersøgelser, da den 20-årige havde et par kondisko med skriften 'KF' (Københavns Fængsler, red.) på.

En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Fields. Læserfoto 112 - 19. mar. 2015 - kl. 06:57 Skudduel i Field's: Ikke et tilfældigt møde

Den 20-årige tilhører ifølge sigtelsen en gruppe på fem personer, som forsøgte at dræbe en 17-årig, som blev skudt i ryggen, og en 18-årig, som blev skudt i armen.

Den anden gruppe tæller ud over de to sårede også en 19-årig mand ifølge politiet. Den 19-årige bar angiveligt en skudsikker vest og blev derfor ikke såret, da han blev stukket med en kniv.

Politiet kræver begge grupper i sagen varetægtsfængslet, da der angiveligt er skudt fra begge lejre i indkøbcentrets p-kælder. Den 17-årige, som er skudt i ryggen, kan dog ikke være til stede i Dommervagten, og han kan derfor kun fængsles in absentia.

Christian Schultz overværede de to grupperinger 112 - 18. mar. 2015 - kl. 15:50 Før skyderi: Truede hinanden med kniv og skruetrækker

I p-kælderens familieafsnit blev der affyret skud med mindst to håndvåben, og politiet mener, at de to grupperinger skød mod hinanden foran øjnene af flere sagesløse kunder, der var stærkt chokerede. Politiet har fundet det ene skydevåben, der var smidt i Field's.

Foto: Kenneth Meyer 112 - 18. mar. 2015 - kl. 13:21 Øjenvidne til skyderi: Der lå en masse blod

Ekstra Bladet protesterede mod dørlukningen, men dommer Lone Molsted valgte at lukke dørene med den begrundelse, at efterforskningen fortsat er på 'et indledende stadie, og at det er vigtigere end offentlighedens interesse'.

Lau Thygesen, chef for afdelingen for Organiseret Kriminalitet, bekræfter, at flere af de anholdte har bande-relationer. De to grupperinger har tidligere haft 'sammenstød'.

Politiet mener, at opgøret var planlagt. Både vidneforklaringer og videoovervågning viser, at de unge, som er af anden etnisk oprindelse end dansk, var forberedte med både maskering og våben.

(Foto: Finn Frandsen) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 16:08 To såret i shopping-center: Hævn for tidligere opgør

Politiet har en teori om, hvad der er baggrunden for skyderiet, men vil ikke oplyse nærmere om det endnu.

Medarbejder i Field's-butikken ReTreat Christian Schultz bevidnede de indledende optrin til skudduellen. (Foto: Linda Johansen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere