Mistænkt tyveknægt og hjemmerøver hentet hjem fra Spanien

Politiet henter internationalt efterlyst marokkaner, der er sigtet for indbrud og røveri

En 24-årig mand sigtet for diverse indbrud i Nordsjælland.
En 24-årig mand sigtet for diverse indbrud i Nordsjælland.

Politiets særlige Taskforce Indbrud (TFI) har fået anholdt en 24-årig mand i Spanien. Han sigtes for et røveri og ni episoder i krydsfeltet mellem indbrud og listetvyerier begået i nordjylland.

Det skriver TFI i en pressemeddelelse.

Den 24-årige har været efterlyst internationalt siden den 16. december 2014, efter han ved retten i Lyngby var blevet fængslet in absentia.

I pressemeddelelsen beskrives det, hvordan sagen har udgangspunkt i en række listetyverier tilbage i sommeren og efteråret 2014.

- Det er meget tilfredsstillende, at den nu anholdte kommer til at stå til regnskab for sine gerninger i Danmark, selv om det er et år siden, at kriminaliteten fandt sted. Bekæmpelse af kriminalitet begået af tilrejsende, udenlandske kriminelle er fokusområde for politiet, ikke mindst når det drejer sig om røverier og indbrud.

sådan siger chefen for TFI, Bent Isager-Nielsen i forbindelse med sagen.

Indbrud udviklede sig til røveri
Om natten den 2. august 2014 blev der forsøgt indbrud i en villa i Værløse. Ejeren af huset vågnede og fik jaget indbrudstyvene på flugt. Ejeren fandt nogle af de effekter, som tyvene havde efterladt i nærheden af villaen. Kort efter kom tyvene tilbage og truede sig til at få effekterne igen, og episoden udviklede sig til et røveri.

Efterforskningen førte frem til en gruppe marokkanske mænd, som opholdt sig i Danmark under dække af at være asylansøgere. Den 20. september 2014 blev 3 af disse personer anholdt og er efterfølgende idømt fængselsstraffe, bl.a. for røveri, indbrud og tyveri. 

Den nu anholdte tilhører gruppen af de marokkanske mænd, som efterforskningen har drejet sig om. Ét af de 10 forhold, han sigtes for, er røveriet i august 2014 i Værløse.

Den 10. august 2015 blev den 24-årige marokkanske mand anholdt af spansk politi i Spanien. To efterforskere fra TFI fløj til Spanien i går for at hente ham til Danmark.

Den 24-årige vil i morgen ved retten i Lyngby blive fremstillet i grundlovsforhør. Det vides endnu ikke, hvordan han forholder sig til sigtelserne.