Mistanke om forsøg på mordbrand på flygtningehjem for børn

Natten til tirsdag udbrød der brand på et opholdssted for uledsagede flygtningebørn i den nordsvenske by Boden. Ingen er kommet alvorligt til skade

Politiet i Luleå arbejder ud fra en teori om, at branden på børnehjemmet er påsat. (Googlemaps)
Politiet i Luleå arbejder ud fra en teori om, at branden på børnehjemmet er påsat. (Googlemaps)

Et opholdssted for uledsagede flygtningebørn er natten til tirsdag kort før klokken 2.30 blevet ramt af brand i den svenske by Boden.

Det fortæller Expressen.

Branden opstod i stueetagen i den fire-etagers bygning, som flygtningehjemmet holder til i.

Politi, redningstjeneste og ambulance er til stede ved opholdsstedet, og samtidig er kommunens kriseberedskab trådt i kraft.

Nogle af børnene er blevet udsat for røg fra branden, skriver politiet i Norrbotten på sin hjemmeside.

Og ifølge det regionale dagblad NSD var branden kraftig.

- Der var kaos, da vi kom frem til brandstedet, og folk ville hoppe ud fra altanerne. Vi forsøgte at få dem til at køle ned. Det var også svært at få alle ud af huset, samtidig med at vi skulle slukke. Men branden kunne begrænses til samlingsrummet takket være konstruktionen, siger redningstjenestens Mats Wikman til NSD.

Der var to ansatte og 37 børn i alderen 14 til 18 år på opholdsstedet, da branden brød ud.

- Ingen er kommet alvorligt til skade, men nogle er blevet behandlet på stedet, siger Veronica Utterström, der er vagtchef hos politiet i Luleå, til Expressen.

Hun fortæller videre, at der ikke er nogen savnede efter branden, og at politiet arbejder ud fra en teori om, at nogen har forsøgt at starte en mordbrand på opholdsstedet.