Mødte kvinden med den tunge kuffert: Jeg kunne ikke sove i nat

Retssagen mod Marie Madeleine Steen fortsætter i Retten i Lyngby i dag

Bliv klogere på kvinden med den tunge kuffert, og hvad hun er tiltalt for her. Producer: Martin Lorentsen

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): 

Det var en ganske lettet bedemand, Michael Holgersen, som Ekstra Bladet mødte, da han havde afgivet sin forklaring for retten mod Marie Madeleine Steen. Den norske kvinde, som er kendt under navnet 'Kvinden med den tunge kuffert' efter en podcast af samme navn, er tiltalt for 22 forhold for bedrageri og to tilfælde af tyveri.

- Jeg har næsten ikke kunne sove i nat, så nervøs har jeg været. Så det er så dejligt, at det er overstået nu, fortalte han til Ekstra Bladet, da han kom ud fra retssalen.

Med sig havde han sin hustru, som var taget med ham til Retten i Lyngby for at støtte ham.

- Jeg er stolt af dig, sagde hun.

Løj sig død
Michael Holgersen er bedemand i Herlev, og havde i juli 2018 besøg af den nu tiltalte. Her kaldte hun sig 'Mia Maria Steen'.

Hun  fortalte, at hun var dødssyg af kræft. Michael Holgersen hjalp hende med at planlægge hendes begravelse men efter kort tid, forklarede 'Mia', at hendes søn nu var afgået ved døden.

Endnu engang hjalp bedemanden med at planlægge en begravelse, denne gang sønnens, hvis lig skulle transporteres fra Norge til Danmark.

112 - 19. dec. 2018 - kl. 12:07 Kvinden med den tunge kuffert: Bankede på en kold aften og fik tomatsuppe

- Jeg stolede jo på hende. Jeg synes det var forfærdeligt, men den slags kan jo ske, siger Michael i retten.

'Mia' fortalte, at hun havde glemt sin pung og ikke havde noget sted at overnatte. Den hjælpsomme bedemand, lånte hende de 1200 kroner, som han havde i sin pung og bookede en overnatning på den lokale kro til hende.

 Han så aldrig hverken pengene eller Mia igen. Til gengæld fik han kort tid efter en mail fra 'Mia's' mailkonto. 'Mor og tante er død' stod der. Mailen var underskrevet Mias familie.

Sagen mod Marie Madeleine Steen kører ved Retten i Lyngby den 17. 19. og 20. december. Foto: Tore Kristiansen, VG 112 - 17. dec. 2018 - kl. 11:52 Bedrageritiltalt kvindes ofre: Hun løj sig død

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ekstra Bladet har tidligere talt med Michael Holgersen i hans bedemandsforretning i Herlev om mødet med Marie Madeleine Steen. Foto: Henning Hjort
Ekstra Bladet har tidligere talt med Michael Holgersen i hans bedemandsforretning i Herlev om mødet med Marie Madeleine Steen. Foto: Henning Hjort

Var nervøs
- Jeg har været så nervøs inden i dag. Nu er jeg godt nok stoppet med at ryge, men hvis jeg ikke var det, havde jeg nok røget 100 cigaretter i dag, siger Michael Holgersen efter retssmødet.

Særligt var han nervøs for, at skulle sidde ansigt til ansigt med den Marie Madeleine Steen.

Og bedemanden var ikke i tvivl. Den tiltalte, som sad i retten i dag, var den samme kvinde, som han havde besøg af i sin bedemandsforretning tidligere på året.

- Jeg kunne jo genkende hende. Hun sad jo lige der. Jeg ville så gerne have haft øjenkontakt med hende, men det kunne jeg ikke. Det var simpelthen umuligt. Hun så overhovedet ikke på mig en eneste gang, fortæller han.

Sagen mod Marie Madeleine Steen skal køre ved Retten i Lyngby den 17. 19. og 20. december. Foto: Tore Kristiansen, VG 112 - 17. dec. 2018 - kl. 06:57 Nu starter sagen: Bedemand mødte 'Kvinden med den tunge kuffert'

Flere bedemænd
Michael Holgersen var ikke det eneste vidne, som erhverver sig som bedemand.

Også en kvindelig bedemand var indkaldt som vidne i dag. Hun  havde også haft besøg af Marie Madeleine Steen kort efter, at hun denne var hos Michael Holgersen.

- Der kommer en ældre kvinde ind i forretningen, som fortæller, at hun lige har været hos en bedemand i Herlev, som har behandlet hende dårligt, fortalte den kvindelige bedemand i retten.

Også her kaldte hun sig 'Mia Maria Steen', og historien med den afdøde søn i Norge gik også igen.

- Jeg lytter til hende, og vi snakker i flere timer. Hun fortæller, at bedemanden har brudt sin tavshedspligt, og det er jo ikke så godt, fortalte hun i retten.

- Da hun ikke har noget sted at sove natten over, bestiller jeg et værelse til hende på Gentofte Hotel og betaler. Jeg kan sætte det på den endelige regning for hendes søns begravelse, siger jeg, men jeg ser hende aldrig igen, forklarer den kvindelige bedemand overfor retten.

Tiltalt for bedrageri og tyveri
Den norskfødte Marie Madeleine Steen er dømt talrige gange for svindel i Norge og Sverige siden 1992. Sagen, hun nu er tiltalt i, rummer 22 tilfælde af bedrageri samt to tyverier begået herhjemme i perioden 2014 til 2018.

Kvinden, som har siddet varetægtsfængslet herhjemme siden i sommer, ønsker ikke selv at afgive forklaring under retssagen. I stedet har hendes forsvarer oplyst, at kvinden erkender sig skyldig i 10 af de 24 forhold. Resten af forholdene benægter hun.

Retssagen fortsætter resten af dagen, og der ventes dom i morgen.