Mor efter døds-brand: Jeg har tænkt som en sindssyg

Heidi Kristiansen er lettet over, at hun endelig har fået svar på, hvordan hendes to børn mistede livet i branden i Nakskov i fredags

Huset på Mosevej i Nakskov dagen derpå

Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi har nu offentliggjort årsagen til, at fire børn - mellem fire og otte år - og en voksen mand mistede livet i en tragisk brand på Mosevej i Nakskov i fredags.

Heidi Kristiansen var mor til to af de omkomne, Viktor på otte år og Tobias på fire. Hun  er stadig tynget af sorg, men er lettet over, at hun nu endelig seks dage efter ulykken har fået nogle svar.

Huset på Mosevej i Nakskov, efter at brandfolkene havde slukket branden helt. 112 Derfor omkom fem i døds-brand

- Politiet ringede til mig i formiddags og fortalte det. Det er rart endelig at få en afklaring. Der har været så mange spekulationer om hvordan og hvorfor, skriver Heidi Kristiansen til Ekstra Bladet og forklarer, at det har været ekstremt hårdt at gå med uvisheden i kroppen.

- Det har helt klart givet en anden ro endelig at få svar.  Selvfølgelig jeg har tænkt som en sindssyg. Jeg ringede selv til politiet i går, men der var de ikke færdige med deres undersøgelser.

Satte ild til tøj


Ifølge Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi opstod branden i forbindelse med to olielys, der var tændt og placeret på et møbel i entreen umiddelbart ved siden af trappen til ejendommens første sal.

112 Mistede to børn i dødsbrand: 'Lars er ramt af skyldfølelse'

Her er politiets teori, at lysene har antændt noget brændbart materiale. Branden har så udviklet sig meget hurtigt og blandt andet sat ild til tøj i entreen.

Dagen efter branden var flere forbi for at kondolere