Mor efter knivoverfald foran vuggestue: Jeg har gåsehud

Forældre er rystede, efter at en 39-årig mand er anholdt for at have overfaldet og stukket sin tidligere samlever foran en vuggestue i Aarhus

Ved du noget om sagen, så kontakt os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.

Den ene rystede forælder efter den anden henter her til eftermiddag deres små kære i en børneinstitution i Viby ved Aarhus.

Se video fra området her. Se mere video hos Local Eyes

Omkring klokken 13 blev en 27-årig kvinde, der netop havde hentet sin to-årige søn, stukket med en kniv, og den 39-årige far til barnet er nu anholdt for det dødsensfarlige overfald.

- Jeg har gåsehud og er fuldstændig rystet, siger Sasha, mor til en fire-årig datter, som ikke ønsker sit fulde navn frem på grund af chok og angst efter knivdramaet ved parkeringspladsen lige foran vuggestuen.

- Jeg skulle hente min datter, og jeg havde lige givet hende et kram, da jeg blev kontaktet af en pædagog, som orienterede mig om, hvad der var sket, fortæller moren til Ekstra Bladets reportere på stedet.

Stukket i halsen
Da offeret kom ud af vuggestuen, fik hun ifølge politiet flere knivstik. Blandt andet blev hun stukket flere gange i halsen og på overkroppen. Herefter flygtede manden med deres to-årige søn, og kvinden blev straks kørt til hospitalet, hvor hendes tilstand beskrives som kritisk.

Politiet er er stadig tilstede ved børnehaven i Viby. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 2. sep. 2015 - kl. 15:26 Drama ved vuggestue: Knivstak mor og stak af med barn

Manden blev cirka 40 minutter senere anholdt, efter at politiet fik kontakt til ham og derefter hentede ham og barnet, der er uskadt, på en adresse i nærheden.

Sashas datter har gået i vuggestue samme sted som den to-årige søn til offeret. Den chokerede mor kender både personalet og en lang række forældre med børn i vuggestuen, som ligger klods op ad børnehaven på Bjørnbaksvej 7 i Viby.

Tæt på
- Jeg kender umiddelbart ikke de mennesker, der er involveret, men uanset hvad er det stærkt chokerende at få sådan noget så tæt på, siger Sasha.

Politiet betegner episoden som en familietragedie. Den rystede mor til den fire-årige datter har svært ved at fatte, at en så dramatisk hændelse kan komme så tæt på.

Formildende
- Det eneste formildende, jeg kan komme i tanke om nu, er, at barnet kun er to år. Ud fra det kan man tro og håbe på, at den lille dreng ikke har forstået, hvad der skete, siger Sasha.

En anden forælder, Ole Søndergaard, så ikke selv noget ved overfaldet, men det gjorde personalet angiveligt.

Styg verden
- Det her kommer tæt på, og der er nogle fra personalet, som har set noget af det, som er sket. Det er en meget ubehagelig oplevelse, og det første, jeg tænkte, var, hvordan børn og personale har det. Hvad har de set, og hvordan tackler de det, siger Ole Søndergaard, som er far til Tobias på to år, til Ekstra Bladet.

- Jeg synes da nok lige, at den store, stygge verden kom alt for tæt på alle vores små, kære børn her på stedet.

Krisehjælp
Leder i Vuggestuen, Connie Sørensen, oplyser, at der nu er sat et kriseberedskab i værk.

- Jeg vil ikke oplyse yderligere om selve hændelsen. Det skal I have fra politiet. Men jeg kan bekræfte, at der har været et knivstikkeri i vores vuggestue, som har medført, at vi har sat et kriseberedskab i værk til gavn for børn, personale og forældre, siger hun til Ekstra Bladet.

Se interviewet med Connie Sørensen her.

- Vi forsøger nu efter bedste evne at hjælpe dem, der har behov, og vi forsøger at informere alle relevante personer så hurtigt som muligt.

Connie Sørensen kunne ikke svare på, om der vil blive afholdt et orienteringsmøde for forældrene i institutionen i morgen.

Den 39-årige mand vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør med en sigtelse for drabsforsøg.

Ekstra Bladet følger op på sagen...

Ved du noget om sagen, så kontakt os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.

1 af 2 Politiet er er stadig tilstede ved børnehaven i Viby. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 Sasha, mor til en fireårig datter, som går i en børnehave lige ved siden af vuggestuen, hvor moren blev overfaldet på vej ud. Foto: Claus Bonnerup.