Mor kørt ihjel: Chokeret over sag mod dødsbilist

Havde håbet på punktum i smertelig sag. Fik i stedet ny uvished

Ulykken skete ved Glænøvej 350 på Glænø ved Skælskør. (Foto: Google Maps)
Ulykken skete ved Glænøvej 350 på Glænø ved Skælskør. (Foto: Google Maps)

En hel familie havde håbet på afklaring, da Retten i Næstved mandag havde lagt op til endeligt regnskab for den mand, der i en byfest-brandert påkørte og dræbte 62-årige Anni Rose, hvorpå han stak af fra ulykkesstedet.

Derfor var skuffelsen tydelig, da retten hurtigt måtte konstatere, at dødsbilistens tilståelse juridisk er så tvivlsom, at sagen alligevel ikke kunne afsluttes som planlagt.

Familien ramt
- Vi havde set frem til et punktum på en alvorlig sag, der har ramt hele familien hårdt. I stedet fik vi ny uvished. Det er dybt uprofessionelt og jeg håber virkelig, at andre ikke bliver udsat for noget lignende, siger afdødes datter, Karina Rose, fra Glænø ved Skælskør.

Hun mener, at samtlige involverede har taget for let på sagen, fordi den anklagede, en 37-årig, polske landarbejder, hurtigt tilstod trafikdrabet. Dog med det forbehold, at han ikke husker noget som helst om selve den fatale påkørsel, siger han.

- Alle burde da have indset, at det ikke ville holde i en retssag. Jeg er både rystet og chokeret over et her forløb, siger Karina Rose.

Se også: Formodet dødsbilist risikerer at gå fri

Mulig fribillet
I værste fald kan polakkens hukommelsessvigt endda sikre ham en frifindelse, fordi det nu ’med overvejende sandsynlighed’ skal bevises, at han sad bag rattet i ulykkesbilen, da Anni Rose blev ramt. Det kan blive problematisk, da landarbejderens kammerat også var med i den i øvrigt stjålne varevogn, der påkørte og dræbte den 62-årige, da hun og en veninde til fods var på vej hjem fra den fælles Glænø-fest, som også polakkerne havde deltaget i.

Senioranklager Rune Jensen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ønsker ikke at oplyse, hvilke beviser politiet yderligere har sikret i forbindelse med ulykken og om de i givet fald placerer den 37-årige i førersædet.

Se også: Sigtelse: Spritbilist kørte kvinde ihjel efter byfest og flygtede

Øjenvidne afhørt
- Vi gennemgår beviserne igen og tager så stilling til, om de efter vores opfattelse er stærke nok til en fældende dom, erklærede han efter retsmødet.

Også Anni Roses veninde kan blive afgørende i den ventede domsmandssag mod landarbejderen. I følge Ekstra Bladets oplysninger konfronterede hun ham og forsøgte at hindre ham i at stikke af efter påkørslen.

Veninden er blevet afhørt af politiet.