Mor og datter flygter ud af vinduet under brand

Beboerne i en lejlighed i Aarhus måtte redde sig selv ud under en brand lørdag aften

Lørdag aften omkring kl. 23 udbrød der brand i en lejlighed på Fuglesangs Allé i det vestlige Aarhus. Beboerne lå og sov, da de pludselig opdagede røg fra stuen. En sofa var her i flammer og havde været det i et stykke tid.

- En mor og datter, som er i lejligheden, er nødt til at flygte ud af et vindue fra lejligheden i stueetagen. De er ude, da vi ankommer, fortæller indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Jesper Hansen, til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Vi kommer frem til, at det brænder kraftigt i stuen, og det tyder på, at arnestedet er ved sofaen.

Brandfolkene fik hurtigt slukket ilden og sikret sig, at der ikke var flere i lejligheden. Imens blev de chokerede beboere tilset i en ambulance.

Efterfølgende blev de kørt på sygehuset til tjek for røgforgiftning.

- Stuen er stærkt brandskadet, og resten af lejligheden er sod- og røgskadet. Der er også kommet røg ud i opgangen, så vi går i gang med at ventilere og tjekke de øvrige lejligheder for skader, siger Jesper Hansen.

Flere af de øvrige beboere i opgangen flygtede også ud af deres lejligheder, da branden blev opdaget, men de kunne alle kort efter komme tilbage.

Østjyllands Politi var ligesom brandvæsenet fremme ved lejligheden under branden. Umiddelbart tyder undersøgelser fra deres brandteknikere også på, at arnestedet er ved sofaen.

- Men vi kan ikke sige mere om brandårsagen med sikkerhed på nuværende tidspunkt. Brandefterforskere skal kigge på sagen i morgen, siger vagtchef hos politiet Jes Frederiksen til TV2 Østjylland.

Politiet skal ligeledes igen have snakket med de to kvinder, som befandt sig i lejligheden.

Indsatslederen har i forbindelse med branden en opfordring til alle, for at en brand som denne ikke udvikler sig så voldsomt, som det var tilfældet lørdag aften.

- Hvis de havde haft en røgalarm, så var branden blevet opdaget tidligere, så det er altså en god idé at have sådan en, lyder det fra Jesper Hansen.

Skadeservice var ligeledes fremme for at besigtige skaderne i den brændte lejlighed.