Mor og far dømt for mishandling og sexmisbrug

Et forældrepar fra Horsens er torsdag idømt fængselsstraffe for mishandling, vanrøgt og seksuelt misbrug af deres seks børn

En mor og en far er torsdag i retten i Horsens blevet dømt for mishandling, vanrøgt, frihedsberøvelse og seksuelt misbrug af deres seks børn.

Den 51-årige far, der ud over mishandlingen og vanrøgten også var tiltalt for samleje, andet seksuelt forhold samt blufærdighedskrænkelse mod den ene datter, blev idømt 2,5 års fængsel, mens 51-årige mor blev idømt ni måneders fængsel.

Se også: Far og mor tvang børn til at æde bræk

Retten lagde især vægt på forklaringerne fra de to døtre, der har anmeldt forholdene, samt en lang række øvrige vidners forklaring.

- Det er en meget trist sag, som har påvirket en hel familie og deres omgivelser i meget lang tid. Jeg er tilfreds med, at retten har fundet de tiltalte skyldige i det omfang, de har og ikke mindst, at sagen for nu har fået sin afslutning, siger anklager for Sydøstjyllands Politi, Dorthe Laursen.

Se også: Politiet: Par misbrugte og vanrøgtede seks børn i årevis

Retssagen begyndte den 3. marts, og i løbet af de i alt otte retsdage er der afhørt mere end 30 vidner. Blandt vidnerne var blandt andet de seks børn, som i dag er mellem 11 og 26 år.

Forældreparret var tiltalt for at have mishandlet, vanrøgtet og frihedsberøvet deres seks børn i en periode på 23 år fra 1989 til 2012.

Blandt andet var forældreparret tiltalt for i flere tilfælde af have tvunget børnene til at spise for gammel mad og til at spise deres eget opkast.

Og i flere tilfælde blev den ene datter spærret inde i et lille rum.

Fire af børnene blev under sagen tvangsfjernet af Horsens Kommune i foråret 2012.

I løbet af efteråret 2012 blev tre af børnene hjemgivet. Det fjerde barn blev frivilligt anbragt i plejefamilie.

Forældreparret ankede dommen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere