Mor pralede over våbenlov i USA: Skudt fire timer senere af sin lille søn

En 31-årig amerikansk mor taler på sociale medier varmt for retten til at bære våben for blandt andet at kunne beskytte sin søn. Nu har sønnen ved et uheld skudt hende

- Min ret til at beskytte min søn med et våben overtrumfer din frygt for våben, skriver 31-årig mor i opslag på Facebook. (Privatfoto)
- Min ret til at beskytte min søn med et våben overtrumfer din frygt for våben, skriver 31-årig mor i opslag på Facebook. (Privatfoto)

Timer efter at våben-fortaler Jamie Gilt pralede på Facebook med, at hun har ret til at bære våben for blandt andet at kunne forsvare sin søn, kom den samme søn ved et uheld til at skyde sin mor i ryggen.

Det skriver Washington Post.

Den 31-årige Jamie Gilt, der er fra Jacksonville, var i tirsdags på vej hjem fra Putnam County, da hendes fire-årige søn samlede en pistol op fra gulvet i bilen, hvor han sad på bagsædet, forlyder det ifølge Washington Post i en erklæring fra den lokale politistation i Putnam County.

Og øjeblikket efter affyrede drengen pistolen, som sendte et projektil ret gennem førersædet og direkte ind i ryggen på drengens mor.

- Hun blev skudt gennem sædet i bilen, og projektilet gik gennem hendes ryg, siger efterforskningsleder Joseph Wells fra Putnam Countys politistation til magasinet Times-Union.

- Der var en autostol i bilen, men drengen var ikke spændt fast i stolen, da politiet nåede frem, fortsætter Joseph Wells.

Gilt var på vej til noget familie for at hente en hest og havde også en hestetrailer spændt efter sit køretøj.

Betjent gav førstehjælp
Hendes bil blev opdaget af en betjent, som kørte forbi. Betjenten opdagede Gilt i førersædet, som gav tegn til ham, som gav ham det indtryk, at hun havde brug for hjælp.

- Betjenten gav kvinden førstehjælp, indtil redningsmandskab nåede frem. Offeret blev kørt til universitetshospitalet i Florida, og hendes tilstand betegnes som stabil. Den eneste anden passager i bilen - hendes fireårige søn - er uskadt efter hændelsen, siger politiet i en pressemeddelelse.

Inden hun blev indlagt på sygehuset nåede Gilt ifølge Washington Post at gøre poliitet opmærksom på, at det var hendes søn, som havde skudt hende.

Drengen blev returneret til sin familie, og de sociale myndigheder har ifølge politiet også fået besked om episoden. Lige nu undersøger politiet, om der er mulighed for at rejse sigtelse mod nogen, eller om episoden skal betegnes som et hændeligt uheld.

Risikerer sigtelse
Ifølge lovgivningen i Florida kan det faktisk lade sig gøre at sigte en person for, hvad der er sket. Det kan ske, hvis det kan bevises, at nogen skødesløst har efterladt våbnet i bilen 'på en måde, så et barn kan få adgang til våbnet'.

- Det er disse spørgsmål, som er centrale, når det handler om våbensikkerhed, siger Joseph Wells.

- Hvordan blev det opbevaret i bilen, og præcist hvordan kom den lille dreng i besiddelse af våbnet, fortsætter Wells.

Gilts profiler på de sociale medier er sprængfyldte med meddelelser, som taler for personlig frihed til at bære våben. Og der er også adskillige billeder af Gilt, som holder skydevåben på sig.

Ifølge Washington Post administrerer Gilt en Facebookside, som hedder 'Jamie Gilt for Gun Sense', som siden er blevet fyldt af beskeder fra forargede mennesker, som kritiserer kvinden oven på det, der er sket.

Sidste år delte Gilt et billede af et våben på twitter, som hun beskrev som sit nye stykke legetøj.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere