Mor til dræbt kvinde: Jeg brød sammen og var helt grædefærdig

En dansk og en norsk kvinde er fundet dræbt i Marokko. Nu står moderen frem

Her lander en politihelikopter med kriminalteknikkere i byen Imlil ved Atlasbjergene i Marokko, efter den danske og norske kvinde blev fundet dræbt. Video: Chouftv

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Det er 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, der er fundet dræbt sammen med en norsk veninde i Atlasbjergene i Marokko mandag. Det skriver hendes mor, Helle Jespersen, på Facebook og fortæller til B.T.

'Rejs aldrig til marocco. De har slagtet min datter Louisa Vesterager Jespersen og hendes veninde der med skrappe genstande. Så julen står på sorgens tegn', skriver hun.

De to unge kvinder, der var rygsækrejsende, blev fundet dræbt i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil. De havde, ifølge indenrigsministeriet i Marokko, tegn på vold på halsen forårsaget af et skarpt redskab.

Til B.T. fortæller moderen, at to danske politifolk bankede på døren i Grindsted mandag aften og overbragte dem den frygtelige besked.

Det var her i området omkring landsbyen Imlil, at ligene af de to unge kvinder blev fundet. Foto: Rafael Marchante/Ritzau Scanpix 112 - 18. dec. 2018 - kl. 05:41 Dansk og norsk kvinde dræbt i Marokko: 'Vi er i chok'

Inden da havde hun siddet sammen med sine tre børn og set julekalender, hvor sønnen havde fået en besked fra en, der kender Louisa, der havde hørt, at en dansk og norsk kvinde var blevet dræbt i Marokko. Vennen sagde dog, at der stod, at de pårørende var underrettet.

Ti minutter efter ringede det på døren.

- Pludselig ringede det på døren, og da jeg gik ud og så, at der stod to betjente, vidste jeg, hvad der var sket. Jeg brød sammen og var helt grædefærdig. Det er hårdt, at hun har fået skåret halsen op, og man ikke ved, om hun har lidt, siger Helle Jespersen til B.T.

Hun fortæller, at hun ikke er så optimistisk i forhold til at finde den skyldige.

- Jeg vil virkelig ønske, at de får fat i den skyldige, men jeg tror bare, at chancerne er rigtig små i sådan et land, siger hun.

På Facebook fremgår det, at Louisa Vesterager Jespersen var taget til Marokko med en veninde for at fejre jul.

Louisa Vesterager Jespersen skrev også selv på Facebook 21. november, at hun tog til Marokko i december og spurgte, om der var nogen af hendes venner, der var i, eller om nogen bjergvenner kendte noget til Mount Toubkal.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at komme i kontakt med moderen.

Sydøstjyllands Politis kommunikationschef, Ulla Kaspersen, oplyser, at det alene er Borgerservice i Udenrigsministeriet, der udtaler sig i denne type sager.

Billede fra området, hvor efterforskningen foregik efter fundet af de to dræbte kvinder. Foto: Ritzau Scanpix
Billede fra området, hvor efterforskningen foregik efter fundet af de to dræbte kvinder. Foto: Ritzau Scanpix
 

1 af 2 Det var her i området omkring landsbyen Imlil, at ligene af de to unge kvinder blev fundet. Foto: Rafael Marchante/Ritzau Scanpix
2 af 2 Politiet til stede i området, hvor de to unge kvinder mandag blev fundet dræbt. Foto: Ritzau Scanpix