Mor til forsvundne Mette: Det er uforståeligt og hårdt

17-årige Mette har været forsvundet siden lørdag. Forældrene står uforstående tilbage og håber, hun snart kommer hjem

- Mette havde glædet sig til at komme hjem på weekend. Derfor forstår vi heller ikke, hvorfor hun er forsvundet, siger moderen fra Fredensborg i Nordsjælland.

Lørdag formiddag ved 10-tiden forsvandt den 17-årige Mette. Hun ville gå en tur for at se nogle naboers kattekillinger, men hun kom aldrig hjem igen.

- Vi leder og leder og forstår ikke, hvor hun kan være. Det er rigtig hårdt, for vi kan ikke se, at hun skulle have noget motiv for at tage hjemmefra, siger moderen, mens hun sidder i sin bil, der holder i en vejside.

Moderen har ledt efter datteren, lige siden hun forsvandt i lørdags.

- Nu er det fem dage siden, og hverken min mand, Mettes venner, søskende eller jeg kan komme på flere oplagte steder, hvor hun kan være, siger moderen.

Kan være i livsfare
Mette har de sidste uger været indlagt på en klinik i København på grund af sin spiseforstyrrelse. Sygdommen gør ikke forældrene mindre bekymrede, for den betyder, at Mette er meget svag og ikke har meget at stå imod med. Hendes liv er derfor i fare, hvis hun ikke hurtigst muligt kommer i kontakt med sundhedsfagligt personale.

- Derfor er det virkelig vigtigt, at folk ringer til politiet, hvis de tror, de har set hende. Så vi kan få hende hjem igen, siger moderen.

Fredensborg ligger i Nordsjælland, men politiet melder, at Mette er meget mobil. Derfor kan hun godt være længere væk end Nordsjælland. (Google Maps) 112 Kan være i livsfare: 17-årige Mette efterlyses

Forældrenes dage går kun med at tænke på og lede efter Mette.

- Det er rigtig hårdt. Det er forfærdeligt at tænke på, at nogen måske har taget hende og gjort noget ved hende. Man tør næsten ikke tænke tanken, siger moderen.

Måske i kældre og garager
Mettes telefon blev sidst sporet i København. Det er dog flere dage siden, og derfor regner hverken politi eller forældre nødvendigvis med, at hun opholder sig i hovedstaden.

- Vi har ledt alle de oplagte steder uden held. Vi har også besøgt hendes farmors plejehjem, hvor hun tidligere har søgt hen. Hun er væk, siger moderen.

Mette er gået fra hjemmet i en sort dynejakke med pelskrave, blå cowboybukser og brune vinterstøvler. Hun beskrives som dansk af udseende og 152 cm høj. (Foto: privat) 112 Politiet leder stadig efter Mette: Kan være i livsfare

Moderen opfordrer derfor på det kraftigste til, at folk kigger i deres kældre eller garager, hvis det er nogle dage siden, de har været der.

- Hun må have søgt skjul et sted. Alle i hendes omgangskreds ved, at hun er indlagt, så derfor tror jeg ikke, hun vil genkendes. Jeg håber, at folk derfor vil søge i deres kældre eller garager, for at se, om hun har søgt derind, siger moderen.

Det var dog langt fra garage-hygge familien skulle have brugt tiden på her i december.

- Hun havde glædet sig til december og jul. Vi skulle have hygget og haft det dejligt, siger moderen.

Politi: Meget få vidner
Politikommissæren fra Nordsjællands Politi er lige så forundret som forældrene til Mette.

- Vi kan ikke se et oplagt motiv for Mette til at forsvinde, og vi har kun hørt fra tre personer, som mener, de skulle have set hende, siger Henrik Hattel til Ekstra Bladet.

Det er dog helt klart, at henvendelserne ikke har kunnet lede til noget videre.

- Vi havde håbet, at der ville komme flere opkald til os, efter vi sendte efterlysningen ud med billede. Men det er desværre ikke tilfældet, siger politikommissæren.

Har du set Mette, må du meget gerne kontakte politiet på telefon 114.

Artikel ændret/navne + fotos fjernet