Mor til mistænkt i El Paso kontaktede politi om sønnens våben

For flere uger siden henvendte moren til den mistænkte drabsmand i El Paso sig til politiet om sønnens våben

Moren til den mistænkte massemorder Patrick Crusius kontaktede politiet om sønnens våben. Foto: El Paso Police Department
Moren til den mistænkte massemorder Patrick Crusius kontaktede politiet om sønnens våben. Foto: El Paso Police Department

Moren til den 21-årige mand, der er sigtet for at dræbe 22 mennesker i et supermarked i El Paso lørdag, kontaktede politiet for flere uger siden, fordi det bekymrede hende, at sønnen havde et gevær.

Det fortæller familiens advokat, Chris Ayres.

Ifølge advokaten ringede moren til politiet i Allen, Texas, hvor familien bor, fordi hun var bekymret for, om sønnen var moden eller erfaren nok til at håndtere et stormgevær, der minder om en AK-47.

- Der var ikke tale om et stærkt svingende og iltert temperament hos hendes søn. Det var ikke en situation, hvor hun mente, at det var nødvendigt at slå alarm, siger Chris Ayres, som kalder morens telefonopkald et forsøg på at få flere informationer.

Hun var angiveligt ikke bekymret for, at sønnen udgjorde en trussel mod nogen. I opkaldet identificerede hun hverken sig selv eller sønnen.

Ifølge CNN er det ikke klart, hvorvidt det våben moren spurgte til, var det samme som det, der blev anvendt ved angrebet.

Talsmand for politiet i Allen betjent Jon Felty siger, at der ikke findes nogen registrering af et sådant opkald, og at han heller ikke kender noget til sådan en samtale.

Allen er en forstad til Dallas og ligger godt 930 kilometer øst for El Paso.

21-årige Patrick Crusius er sigtet for drab, hvilket i yderste konsekvens kan føre til dødsstraf i Texas.

22 mennesker mistede livet, og adskillige andre blev såret, da den formodede gerningsmand lørdag gik ind i et Walmart-supermarked i El Paso, Texas, og begyndte at skyde omkring sig.

Kort efter overgav han sig til politiet.

Den formodede gerningsmand lagde angiveligt en racistisk og indvandringsfjendsk tekst op på internettet kort inden skyderiet.

Teksten, der er et slags manifest, blev offentliggjort på hjemmesiden 8chan få minutter før angrebet.

Her står, at 'angrebet er et svar på den latinamerikanske invasion' af Texas.

Onsdag var præsident Donald Trump på besøg i El Paso. Her blev han mødt af hundredvis af vrede demonstranter.

Demonstranterne bar skilte, hvorpå der blandt andet stod 'gør noget', 'red vores by', og 'du er problemet' med henvisning til, at Trumps hårde retorik mod migranter ifølge demonstranterne har været med til at skabe politiske og kulturelle spændinger i USA.