Mord-mistænkt brød sammen i retten

Du har taget livet af Lisa, fastslog advokaten for den dræbte teenagepiges efterladte

Her kan du høre Ekstra Bladets udsendte fortælle om dagens retsmøde.

SKARABORGS TINGSRÄTT (EKSTRA BLADET): Andendagen i retssagen om mordet på den svenske teenagepige Lisa Holm blev ikke alene følelsesladet for hendes familie, men også manden, som kræves dømt for drabet.

Nerijus Bilevicius har mest af alt lignet en fornærmet knægt, når han sad der og krympede sig i stolen i retssalen.

Men da familien Holms bistandsadvokat overdyngede ham med spørgsmål og beskyldninger krakelerede det sammenbidte ansigt.

Svarene kom med samme monotone stemmeføring som tidligere, men den 35-årige litauers ansigtsfarve blev en kende mørkere i takt med, at advokat Tore Brandtler lagde pres på ham.

Manden, som politiet mener, dræbte Lisa Holm. (Foto: Privat) 112 - 29. okt. 2015 - kl. 10:54 Drabstiltalts dna fundet på Lisas tøj: Jeg har aldrig mødt hende

112 - 29. okt. 2015 - kl. 10:05 Lisas far: Sådan fik jeg beskeden om datters død

Lisa Holm var 165 centimeter høj. Det har ifølge anklageskriftet krævet vold og magt at mase hende ind i garderobeskabet, som er 158 centimeter højt og 24 centimeter bredt. (Politifoto) 112 - 29. okt. 2015 - kl. 07:39 Her skjulte morderen Lisa

Advokat: Du har taget livet af Lisa

Den tiltalte havde svært ved at svare på spørgsmålene:

- Hvordan skal jeg kunne forklare det, jeg ved det ikke, lød det igen og igen.

- Er forklaringen ikke meget enkel. Det er dig, der har taget livet af Lisa Holm, satte advokaten ind med fast, høj røst.

- Jeg har ikke engang mødt denne pige. Jeg har kun set hendes billede, svarede den mere og mere nervøse mand, før advokaten igen tog ordet,

Mistænkt: Jeg er selv far

- Fatter du ikke, hvor svært det her er for hendes familie. Det er kun dig, der kan give svaret, sagde Tore Brandtler, mens Lisas mor, far og søster alle stirrede på den tiltalte og lænede sig frem mod den anden ende af retssalen, hvor Lisas formodede morder sad.

- Jeg ved, hvor svært det er for familien, og jeg har medlidenhed med dem. Jeg er selv far, sagde Nerijus Bilevicius med bævende stemme, mens gråden tog til.

Efter pausen fortsatte strømmen af tårer. Bl.a. da han hørte sin egen kones stemme i højtalerne fra en telefon i Litauen.

- Jeg vil ikke vidne mod min mand, jeg nægter at vidne, lød det fra kvinden, hvis forklaringer til politiet ifølge anklager Lars-Göran Wennerholm har belastet den 35-åriges sag betydeligt.

Dertil kommer bevisførelsen, som bl.a. tæller ti forskellige DNA-spor fra den tiltalte på den dræbte teenagepiges tøj.

- Men herregud. Du risikerer jo livstid. Hun (konen, red.) burde vel give dig alibi for at få dig fri, sagde anklageren.