Mors rørende brev til sønner: Uretfærdigt og ubærligt

Venner og pårørende strømmer til huset i Nakskov, hvor fem mennesker - heriblandt fire børn - mistede livet i en voldsom brand fredag aften

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

Se alle billederne af blomsterhavet i galleriet herover

- Ingen ord kan beskrive vores savn. Det er så frygteligt, så uretfærdigt, så ubærligt.

Sådan indleder moren til to af de børn, der døden i branden i Nakskov fredag, et hjerteskærende farvel til sine to sønner, Viktor og Tobias.

Der blev tændt lys og lagt blomster foran det udbrændte hus i Nakskov søndag. (Foto: Per Rasmussen) 112 Rørende hyldest til døde Thomas: 'Du er en helt'

Brevet ligger blandt det stadigt voksende blomsterhav foran huset, der fredag brændte så voldsomt, at kun én slap derfra med livet i beholdt.

- Mine to elskede, dejlige, kærlige drenge. Mor vil altid elske jer. 1.000.000 knus, kysser og kram, skriver moren videre.

Artiklen fortsætter under billedet

Moren til Viktor og Tobias har lagt et rørende brev til sine sønner foran huset, hvor de brændte inde. (Foto: Per Rasmussen)
Moren til Viktor og Tobias har lagt et rørende brev til sine sønner foran huset, hvor de brændte inde. (Foto: Per Rasmussen)

Også en masse af de fire børns venner har været forbi og lægge blomster, kort og legetøj foran huset i Nakskov.

'1000 kys og knus til jer. I vil altid være i vores hjerter', står der på et hjerte klippet ud af en paptallerken.

'Jeg vil savne dig', skriver en dreng fra 2. klasse til sin afdøde ven.

(Foto: Per Rasmussen) 112 Det kan ofre afsløre om dødsbrand

Flere skoler og børnehaver i Lollands Kommune er berørt af den tragiske dødsbrand, og her er der taget ekstra foranstaltninger, så børnenes sorg kan bearbejdes bedst muligt.

- Vi har opfordret alle børn til at komme i skole i dag, så børnene sammen med lærer, pædagoger og krisepsykologer kan tale den frygtelige begivenhed igennem, siger formand for skoleudvalget Tom Larsen (V) til Ekstra Bladet.

Der bliver sat lys udenfor villaen, hvor fem mennesker omkom fredag aften (Foto: Per Rasmussen) 112 Skoler og børnehaver berørt af dødsbrand

Han oplyser videre, at kommunens kriseberedskab allerede blev aktiveret i løbet af weekenden. Det betyder, at psykologer allerede inden børnene mødte i skole mandag, har været i kontakt med pårørende og ansatte, som er berørt på tragedien.

En af de berørte skoler er Nordvestskolen Stormarksafdeling, hvor den otteårige Viktor var elev. Her flager man mandag på halv for at mindes brandofrene.


Nakskov er i sorg efter fem mennesker mistede livet i en brand (video: Per Rasmussen)


Der blev lagt blomster til de fem ofre: Fire børn og en familiefar (video: Per Rasmussen)

1 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
2 af 8 
3 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
4 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
5 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
6 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
7 af 8 (Foto: Per Rasmussen)
8 af 8 (Foto: Per Rasmussen)