Morten Storm anholdt: Tvinges til at vidne

Den tidligere PET-agent udeblev i går fra retsmødet mod fire mænd, der er tiltalt for mord-trusler

Morten Storm fortæller om truslen mod ham og hans familie. Nu er han anholdt og bragt til Retten i Næstved for at vidne

Retten i Næstved (Ekstra Bladet): Den tidligere PET-meddeler Morten Storm er anholdt af politiet og er netop ankommet til Retten i Næstved for at vidne under tvang.

Nu skal politiet finde Morten Storm og anholde ham, så han kan tvinges til at vidne. Foto: Jakob Jørgensen 112 - 12. dec. 2017 - kl. 12:30 Nu skal PET-agenten Morten Storm anholdes

- Han ankom med to civile betjente, og han sidder nu i et venterum og har ikke afgivet forklaring endnu, fortæller Ekstra Bladets udsendte.

Den tidligere PET-agent, som infiltrerede det internationale islamiske miljø og terror-netværket al-Qaida, skal vidne mod fire mænd, der sidder tiltalt for at have truet ham på livet i 2016.

Morten Storm skulle egentlig have afgivet forklaring i sagen mod de fire mænd i går formiddag, men her nægtede han at møde op.

Den tidligere PET-agent har til Ekstra Bladet fortalt, at han udeblev fra gårsdagens retsmøde, fordi han frygter for sit liv, og fordi politiet angiveligt nægter at tilbyde ham politibeskyttelse.

 Se også: PET-agent frygter for sit liv: Nægter at vidne i retten om mord-trusler

- Jeg skal frem og tilbage med bus og tog, og politiet og PET vil ikke give mig beskyttelse. Det er helt til grin. Jeg aner ikke, hvem der venter på mig rundt om hjørnet for at slå mig ihjel. Så jeg kan ikke gøre andet end at blive væk fra retten. Så må de anholde mig og give mig en bøde, sagde Morten Storm om sin udeblivelse til Ekstra Bladet.

Men Morten Storms forklaring i sagen er så central, at Retten i Næstved i går afsagde en anholdelseskendelse mod ham, da han udeblev som vidne. 

Også et andet vidne, en kvindelig bekendt til Morten Storm, som var til stede ved Isbådsmuseet i Korsør, da Morten Storm blev truet, udeblev fra retten i går.

Hun frygter ifølge Morten Storm også for sin sikkerhed, og retten besluttede derfor, at hun også skulle anholdes.

Ifølge Ekstra Bladets udsendte er det også lykkedes politiet at finde og anholde dette vidne.

'Der vil ske et blodbad'
De fire tiltalte i sagen på 43, 18, 23 og 21 år nægter sig skyldige i trusler på livet.

Tre af dem er fra Korsør, den fjerde fra København. De tiltalte afviser, at de har noget med det islamiske miljø at gøre. Morten Storm mener, at de tiltalte er salafister fra det tidligere 'Kaldet til islam'.

Ifølge anklageskriftet fra Sydsjællands- og Lollland-Falsters politi truede de fire tiltalte den tidligere agent på livet, mens en femte ukendt mand trak en kniv.

Morten Storm blev, ifølge tiltalen, kaldt for 'svin' og 'forræder' og de sagde, at 'der ville ske et blodbad'.

'Hvad laver du i det her svineland? Tror du bare du kan gå her - frit og i sikkerhed - efter det du har gjort, uden at der skal ske dig noget?'

Den femte gerningsmand, som politiet ifølge tiltalen ikke har identificeret, forsøgte at kalde Morten Storm hen til sig, mens han stod med en kniv fremme.

Opdateres..