Motor brudt i brand: SAS-fly tvunget til nødlanding

Et SAS-fly er nødlandet i Luleå, efter en motor er brudt i brand. Flyet var på vej fra Kiruna til Stockholm, rapporterer SVT og andre svenske medier

Ved du noget? Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Et SAS-fly fra Kiruna på vej til Stockholm er sikkerhedslandet i Luleå, efter at en motor er brudt i brand.

Det rapporterer Aftonbladet og flere andre, svenske medier.

SAS-flyet var på vej fra Kiruna til Stockholm, og det lettede til tiden, 06.05 fredag morgen. Kort tid efter brød flyets ene motor dog i brand.

- Femten minutter efter vi er kommet i luften, lyder det et smæld i den ene motor. Herefter kan jeg se, at der står flammer ud af motoren, fortæller den 38-årige passager Malin Bergström Christén, som svenske Aftonbladet har talt med.

- Jeg gjorde med det samme stewarden opmærksom på det. Passageren foran sagde 'det brænder virkelig i motoren'.

Motoren, der var i brand, blev dog hurtigt slukket, og flyet kunne lande i Luleå med den anden fungerende motor.

- Efter et stykke tid kom der besked om, at motoren havde været overophedet, men at det derefter var problemfri flyvning. Da flyet landede i Luleå blev piloten i flyet og talte med de passagerer, der havde brug for det.

Alligevel har det været en rystende oplevelse for passagerne ombord. Malin Bergström Christén frygtede det værste, fortæller hun til Aftonbladet.

– Jeg troede, jeg skulle dø, siger hun til den svenske avis.

SAS bekræfter
Hos SAS bekræfter man hændelsen.

- Den ene motor fik et teknisk problem, at man foretog en kontrolleret sikkerhedslanding med en motor, forklarer Freja Annamatz, pressechef hos SAS og forsikrer, at alt er gået lige efter bogen, og at piloten har gennemgået hændelsen med passagererne.

- Jeg forstår godt, hvis passagererne ombord har oplevet det som dramatisk. Når en motor har problemer, vil man bare gerne lande så hurtigt som muligt. Men alt er gået helt efter bogen, siger hun videre.

Et nyt fly er allerede bestilt og passagererne ventes at nå deres endelige mål, Arlanda i Stockholm, klokken 11.05.Opdateres...