Motorcykler med udrykning til pizzeria: Tre betjente var sultne

Tre betjente har fået ørene i maskinen i Den Uafhængige Politianklagemyndigheds årsrapport, fordi de kørte med udrykning efter take away-mad

Billedet her er ikke fra den pågældende mad-afhentning, men politiet havde også udrykning på deres motorcykler, da de kørte efter pizzaer. Foto: Tariq Mikkel Khan
Billedet her er ikke fra den pågældende mad-afhentning, men politiet havde også udrykning på deres motorcykler, da de kørte efter pizzaer. Foto: Tariq Mikkel Khan

Man fungerer ikke på tom mave, men at køre med udrykning for at få mad er måske lige at stramme den.

Ikke desto mindre var det netop, hvad tre polititjenestemænd gjorde for at få fingrene i lidt thaimad og nogle pizzaer.

Det skriver Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP) i deres årsrapport, som blev udgivet mandag. Det er DUP, der til dagligt sidder med sager, hvor nogen har klaget over politiets gøren og laden.

En af sagerne har altså handlet om, at tre betjente måske var lige vel ivrige efter at få noget at spise.

Skulle ordne det hele på halv time
Ifølge DUP's rapport havde de tre betjente fået at vide, at de skulle ordne både mad, toiletbesøg og så videre inden for kun 30 minutter. Derefter skulle de være klar til politiopgaver igen.

Det har muligvis været derfor, at de valgte at drøne gennem byen med udrykning på motorcyklerne, så de kunne nå at få noget at spise, inden pausen var slut.

Det kunne statsadvokaten dog ikke lide, og vedkommende fandt derfor, at de tre betjente havde overtrådt bekendtgørelsen for udrykning, fordi aftensmad ikke var grund nok til at smække et blåt blink på motorcyklerne.

Tiltale og almene hensyn
Selv om statsadvokaten mente, at udrykningsbekendtgørelsen var overtrådt, valgte man alligevel at lade tiltalen frafalde, fordi det almene hensyn blandt andet ikke gjorde en tiltale nødvendig.

Til gengæld har DUP skrevet om andre forhold i sin årsrapport, som faktisk ender for retten i den nærmeste fremtid. Blandt andet har en politibetjent glemt sin pistol på en toilet på Christiansborg. Og så havde en motorsagkyndig lidt for travlt med at være lummer over for de kvindelige køreprøvedeltagere.

Se også: Betjent tiltalt for at krænke køreprøve-elever: - Dine patter sidder helt rigtigt

FAKTA: Politiklagemyndigheden undersøger politiet

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen