Motorcyklist filmet af politiet: Kørte mindst 201 km/t.

Fik kørekortet inddraget på stedet - bøde på 7000 kroner

En 23-årig motorcyklist fra Tistrup ved Varde behøver ikke længere at spekulere over, hvor han skal køre hen på sin motorcykel i det spirende forår.

Den unge mand blev nemlig knaldet, da han tirsdag i strakt galop - og med en fart på mindst 201 km/t. - drønede afsted på Esbjergmotorvejen ved Holsted.

Det er kun tilladt at køre 130 km/t. det pågældende sted, og derfor fik motorcyklisten inddraget sit kørekort på stedet.

- Det var en politiets videovogne, som opdagede manden. Så hastighedsovertrædelsen er også blevet filmet. Patruljen fik indhentet manden, og han holdt selv ind til siden, da han blev bedt om det, siger fungerende politikommissær Kristian Harbo Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladet.

På grund af den høje hastighed tog betjentene kørekortet på stedet.

- Nu skal anklagemyndigheden vurdere hvor lang tid, han ikke må køre, siger Kristian Harbo Sørensen.

Livsfarlig kørsel
Den 23-årige mand skal herefter til at investere i et nyt kørekort. Hertil kommer en bøde på i alt 7000 kroner og yderligere 500 kroner til den såkaldte Offerfond.

Færdselspoliti i hele Europa har i hele denne uge særligt fokus på hastighedsovertrædelser.

Det sker for at nedbringe antallet af dræbte i trafikken.

- Det er jo en kendt sag, at netop høj hastighed er den hyppigste årsag til dødsfald og alvorlig tilskadekomst i trafikken. Derfor opfordrer vi alle trafikanter til at overholde hastighedsbegrænsningerne. Andet kan være forbundet med livsfare, fastslår den fungerende politikommissær.

Se også: Giv dig tid: Politiet holder ekstra øje med dig i denne uge