Motorvej vrimler snart med danskere: Ramt af flere stenkast

Danske lastbilchauffører kan muligvis bidrage til opklaring af stenkast, der kvæstede kvinde i Tyskland

Da en dansk kvinde tirsdag aften blev ramt af en sten på en motorvej i Nordtyskland, var det ikke første gang, at tysk politi blev kaldt ud til stenkast på motorvejen.

Det skriver JydskeVestkysten, der citerer det tyske medie shz.de.

En talsmand fra politiet fortæller til mediet, at stenkastene begyndte i februar. En strækning, der snart kommer til at vrimle med danske bilister, når industriferien starter.

Desuden påkørte en lastbil i juli 2017 en sten, der hang i et reb under en bro ved Alt Duvenstedt i det centrale Slesvig-Holsten.

Tysk politi oplyser dog ikke det samlede antal stenkast.

Ifølge det tyske medie ved politiet ikke, om der er en sammenhæng mellem de forskellige episoder.

Tirsdag aften var der to stenkast på en motorvej i Nordtyskland. Det ene kvæstede en 58-årig kvinde. Kvinden er dansk og arbejder i Danmark, men bor i Flensborg. Hun er uden for livsfare.

I forbindelse med efterforskningen beder politiet i Flensborg fredag om hjælp fra personer, der har passeret området.

Det gælder trafikanter, der tirsdag mellem klokken 21 og 23 kørte enten mod nord eller syd på motorvejen A7.

Særligt lastbilchauffører, der er kommet fra Danmark, kan ligge inde med dyrebar viden. Tysk politi vil således gerne vide, om der i deres køretøjer er videokameraer, der var sat til og optog på det pågældende tidspunkt.

Hvis det er tilfældet, beder tysk politi om at blive kontaktet på telefon 0049 461-484 0.

Samme opfordring gælder alle andre trafikanter, der tirsdag passerede motorvejsbroerne ved afkørsel "Gottrupel" og "Barderup" og mener at have set noget mistænkeligt.

Broerne, hvorfra stenene blev kastet, befinder sig henholdsvis cirka to og 11 kilometer syd for grænsen.

I 2016 gik det helt galt under en motorvejsbro på Fyn. Her var en tysk familie på vej hjem fra ferie, da deres bil blev ramt af et stenkast, der udover at dræbe en kvinde kvæstede en mand alvorligt.

Efterforskningen hos Fyns Politi er fortsat i gang i den sag. Endnu er ingen anholdt.

Onsdag oplyste Fyns Politi til Ritzau, at man vil rette henvendelse til tysk politi for at undersøge, om parterne kan bidrage til hinandens efterforskning. Måske er der sammenfald i hændelserne.