Mountainbikerytter fundet død i sø: Han druknede

Den 46-årige mand, som var faldet ned af en skrænt og blev fundet død i en sø i Vonsild Skov 30. december, døde af drukning, slår obduktionen fast

Mens politiet ledte i to andre skove, fandt et familiemedlem den 46-årige mand et tredje sted. Googlemaps
Mens politiet ledte i to andre skove, fandt et familiemedlem den 46-årige mand et tredje sted. Googlemaps

En 46-årig mountainbikerytter og familiefar fra Vejen, som fredag 30. december blev fundet død i en sø i Vonsild Skov syd-sydøst for Kolding, døde af drukning.

Det har en obduktion slået fast, skriver TVSyd.

Manden havde været efterlyst hos politiet siden torsdag aften 29. december klokken 20.30, hvor hans pårørende slog alarm. De fortalte til politiet, at manden var en erfaren mountainbike-motionist, og at de var bekymret, fordi han ikke - som han plejede at gøre - var vendt tilbage efter en tur.

Manden var kørt hjemmefra klokken 11 torsdag og var forventet retur klokken 16.

Selv om politiet ifølge vagtchef Jørn Lindhardt med det samme iværksatte en større redningsindsats i forsøget på at finde manden i live, så var det altså et familiemedlem, der til sidst fandt manden død.

- Vi havde fire hundeførere ude for at lede efter ham. Og vi fik også hjælp fra Forsvarets største redningshelikopter, som både har godt lys, og som har varmesøgende udstyr. Men vi ledte i de forkerte skove, siger Jørn Lindhardt.

Se også: Cyklist fundet død

Ledte i to andre skove
Familien havde over for politiet oplyst, at manden normalt kørte mountainbike i Gelballe Skov vest for Kolding og i Fovslet Skov længere mod syd. Sidstnævnte er for øvrigt kendt for at have fine ruter til mountainbike.

- Vi lagde ud med at lede i den lille af de to skove for at få afsluttet den først. Og klokken 4.30 ud på morgenen afsluttede vi søgningen i den anden skov for at tage fat igen fredag formiddag, siger Jørn Lindhardt.

Se også: Cyklist forsvundet i skov: - Vi håber det bedste

I mellemtiden var noget familie taget ud i et tredje skovområde, som ligger endnu længere fra mandens hjem. Og det var altså her, at de fandt ham i en sø.

Fik ildebefindende
Politiet er af den opfattelse, at manden har været ude for en ulykke. Manden er røget ned af en skrænt og ud i søen.

- Et ligsyn skal afklare, om manden er væltet og død, eller om han er død og væltet, sådan som vi siger det. Altså om han er kørt galt og er død af det eller omvendt, sagde Jørn Lindhart 30. december til Ekstra Bladet.

Og nu har obduktionen altså givet svaret.

- Han døde som følge af drukning. Det antages, at han har fået et ildebefindede, og derved er styrtet, siger stationsleder ved Kolding Politi, Verner Petersen, til TVSyd.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere