Mudder-lavine tager alt med sig: 75 dræbt i historisk katastrofe

Peru er ramt af de værste regnvejr i mere end 30 år. Det skaber mudder-laviner, der indtil videre har kostet 75 mennesker livet

Se kvinden kæmpe mod døden - og vinde - i den dramatiske video. Video: AP

En frygtelig naturkatastrofe har ramt det sydamerikanske land Peru.

Massive mængder regn har skabt heftige laviner af mudder, og det har haft alvorlige konsekvenser for hundredtusindvis af mennesker, mens 75 er blevet dræbt.

Det oplyser Centro de Operaciones de Emergencia Nacional (COEN).

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Ifølge myndighederne har op mod 100.000 mennesker mistet alt, siden starten af året, mens i alt 620.000 har konstateret alvorlige skader på deres hjem.

112 - 17. mar. 2017 - kl. 18:23 Flere dræbt i mudderskred: Her snyder kvinde døden

De seneste dage har regnen taget til de seneste uger, og det er især de voldsomme mudder-laviner, der skaber problemer. Og vejrudsigten byder på mere regn.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

- Vi har brug for bedre broer, veje og byer med systemer, der kan dræne vandet. Vi kan ikke blive ved med at regne med, at naturen er forudsigelig, siger general Jorge Chaves fra hæren i Peru, der er blevet beordret til at hjælpe til i de 811 byer, hvor der er erklæret undtagelsestilstand.

Den lokale avis El Comercio har samlet en række videoer, hvor man kan se, hvordan lavinen af mudder tager alt med sig på sin vej, mens indbyggerne forgæves kæmpe for at undslippe.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Det har tidligere fået præsident Pedro Pablo Kuczynski til at sige, at det er den værste katastrofe af denne typen siden 1998, hvor landet oplevede noget lignende.

Kvinde snød døden
I sidste uge gik en video af en kvinde, der var fanget i mudderet verden rundt.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Midt i "orkanens øje" blev 32-årige Evangelina Chamorro fanget. Lidt uden for byen Punta Hermosa blev kvinden overrasket af en flod af mudder og sprang op i et træ med sin mand. Men da det pludselig knækkede, så hun nærmest døden i øjnene, og hende og manden forsvandt fra hinanden.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP

På fantastisk vis lykkes det dog kvinden at få trukket sig op på noget flydende gods, og det redder hendes liv, da hun derefter kæmper sig op på sine ben og, fuldstændig dækket af mudder, hernæst bliver reddet i land af nogle lokale.

Ifølge lokale medier bliver hun netop nu behandlet på hospitalet og er i stabil tilstand. Hendes mand er angiveligt også blevet fundet i live.

Se videoklippet i playeren herover

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP
 

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen