Muldvarpegift lukkede skadestue i Kolding i flere timer

Borgere, der har været på skadestuen i Kolding fredag aften, kan være udsat for muldvarpegift, lyder advarsel

Skadestuen på Kolding Sygehus lukkede fredag aften i flere timer på grund af muldvarpegift. Det oplyser kommunikationschef Cathrin Tromborg.

Borgere, der har været på den fælles akutmodtagelse på sygehuset i tidsrummet mellem klokken 18 og 19 fredag aften, opfordres til at være opmærksomme på symptomer som åndenød, kvalme, svimmelhed og opkast.

- Det er området omkring vores skadestue og fælles akutmodtagelse, der har været lukket ned.

- Det har det, fordi der er en patient, der har henvendt sig, fordi vedkommende har været i forbindelse med noget muldvarpegift og har fået det dårligt, siger Cathrin Tromborg.

Hun kan ikke sige konkret, hvor mange timer afdelingen på sygehuset har været lukket ned. Men alt er ved 23.30-tiden fredag aften oppe at køre igen, oplyser hun.

Problemet opstod ved, at patienten tog muldvarpegiften med ind på skadestuen.

- I god tro og bedste mening havde vedkommende taget den her beholder med muldvarpegift med ind på sygehuset. Og det viser sig så, at det kan smitte luftbårent, hvis det er i kontakt med vand eller andre elementer.

- Derfor har man valgt at lukke af og for en sikkerhedsskyld advare folk, som har været inde på sygehuset i det her område i tidsrummet mellem klokken 18 og 19, siger Cathrin Tromborg.

Hun kan ikke oplyse om, hvor farlig giften er. Men hvis man er i tvivl om, hvorvidt man er påvirket af giften, skal man henvende sig, lyder det i opfordringen.