Mulig bilbombe eksploderet foran retsbygning i Nordirland

Folk i området har hørt en eksplosion, og en bil brænder på Bishop Street i Londonderry, derfor mistænker nordirsk politi, at der er tale om en bilbombe

En bil står i flammer på Bishop Street i Londonderry, Nordirland. Foto: Politifoto
En bil står i flammer på Bishop Street i Londonderry, Nordirland. Foto: Politifoto

Tidligere lørdag aften lød der en eksplosion i centrum af den nordirske by Londonderry.

Vidner og politi fandt efterfølgende en bil brændende foran en retsbygning. Dette har fået politiet i Nordirland til at mistænke, at der er tale om en bilbombe, som er eksploderet.

Det skriver både BBC og Sky News.

På Twitter skriver Sky News, at det nordirske politi henstiller indbyggerne i Londonderry til at blive væk fra Bishop Street, hvor retsbygningen ligger. Natklubber og barer i lokalområdet er blevet evakueret. Det skriver Sky News.

Der er angiveligt ingen, der er kommet til skade, fortæller en lokalpolitiker fra partiet Sinn Fein Elisha McCallion.

- Derry (byen, red.) er en by, der går fremad, og ingen vil have denne type af hændelser. Det er ikke repræsentativt for denne by, siger hun i en kommentar til Reuters.

Londonderry er historisk set en meget uroplaget by. Byens officielle navn er Londonderry, men af katolikker og irere bliver den også omtalt som 'Derry'. 

Byen er kendt for at spille en meget centralrolle i de årelange og meget voldelige uroligheder, der prægede Nordirland fra slutningen af 1960'erne til 1998, hvor der blev indgået en fredsaftale.

Det er dog fortsat uklart, hvad der ligger bag den episode, der fandt sted lørdag aften.

Ekstra Bladet følger sagen.