Mulige hævndrab: 18 personer skudt i brasiliansk storby

I løbet af en enkelt nat er adskillige personer blevet dræbt i udkanten af São Paulo

Mindst 18 personer er blevet dræbt af skud og syv såret i udkanten af Brasiliens største by, São Paulo, i adskillige angreb natten til torsdag, skriver BBC.

Der spekuleres i, at drabene kan være blevet begået af korrupte politifolk som hævn for kollegers død.

Øjenvidner, der har befundet sig flere forskellige steder i storbyen, beskriver, hvordan maskerede, bevæbnede folk kom kørende i bil, inden de åbnede ild.

I mange af tilfældene tjekkede de ofrenes navne eller spurgte, om de havde en kriminel baggrund, inden gerningsmændene skød dem.

Myndighederne i São Paulo efterforsker derfor muligheden for, at der er tale om målrettede drab.

To politifolk blev ifølge BBC dræbt i byen i sidste uge.

I São Paulo er der ofte lignende skudepisoder, men omfanget af denne sag vækker ekstra opsigt.

- Dette er uden tvivl den største drabssag i år, siger Alexandre de Moraes, sikkerhedschef i millionbyen, til nyhedsbureauet AFP.

Et hold af 50 politifolk er blevet sat til at undersøge drabene.

Tv-stationen Globo News har vist videoklip fra overvågningskameraer, der viser en gruppe maskerede mænd gå ind på en bar, bede kunderne løfte armene i vejret, hvorefter de blev skudt. Ifølge BBC blev ti personer dræbt på baren.

I maj blev en politimand og en tidligere politimand anholdt i forbindelse med drab på otte personer ved en fodboldfanklub i São Paulo.

Den tidligere ansatte i ordensmagten blev beskyldt for at have beordret angrebet på mændene, som støttede klubben Corinthians.

Ofrene var i gang med at forberede fanbannere, da de blev dræbt af skud.