Muligt fund i ubådssagen: Sav hevet op af havet

Københavns Politi oplyser, at de har fundet en sav i Køge Bugt, som de mener kan have forbindelse til ubådsmysteriet

I fredags gjorde politiet et stort fund i ubådssagen. Nu er der muligvis et nyt gennembrud på vej.

Ved du noget så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Politiet i København har netop offentliggjort, at de onsdag har fundet en sav i Køge Bugt, som muligvis har forbindelse til ubådssagen.

Peter Madsen sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, og nu har politiet muligvis fået endnu et gennembrud i sagen.

Saven er fundet i Køge Bugt nær den rute, som politiet vurderer, at Peter Madsen sejlede for to måneder siden. Det er fortsat ikke slået 100 procent fast, at saven rent faktisk har forbindelse til sagen.

- Saven bliver nu undersøgt af vores kriminalteknikere, for at vurdere, om der er tale om den sav, som politiet har ledt efter i forbindelse med ubådssagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i en pressemeddelelse.

Se Peter Madsens rute herunder:

Fundet af en sav kan være interessant, fordi et vidne tidligere har fortalt politiet, at han så Madsen med en fukssvans med orange håndtag, den dag, den 10. august, hvor den svenske journalist Kim Wall stævnede ud som passager på ubåden.

Madsen har selv forklaret i et åbent retsmøde den 5. september, at han mente den sav måtte være på hans værksted. Det har dog ikke lykkedes politiet at finde den.

Det nye interessante fund kommer bare seks dage efter, at Københavns Politi fandt  Kim Walls hoved, hendes to ben og en pose med hendes tøj og en kniv i netop Køge Bugt.

Hovedet var lagt i en pose og tynget ned med metal.

En foreløbig obduktion natten til lørdag viste, at der på Kim Walls kranie ikke var tegn på stump vold eller kraniebrud.

Ubådsbyggeren havde forklaret under et retsmøde, at Kim Wall var død som følge af en ulykke. Hun havde fået ubådens 70 kilo tunge metalluge i hovedet, og det havde forårsaget et åbent kraniebrud, hvorefter hun døde.

- Det er klart, at det her ikke svækker vores sag, sagde Jens Møller Jensen, drabschef ved Københavns Politi efter fundet af hovedet.

Dog mangler politiet stadig at fastslå dødsårsagen, fortalte drabschefen. Politiet vil nu undersøge, om det har været hovedets separering fra kroppen, der var dødsårsagen.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan så det ud, da Peter Madsen blev bragt til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut, efter han blev anholdt. (Foto: Kenneth Meyer)
Sådan så det ud, da Peter Madsen blev bragt til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut, efter han blev anholdt. (Foto: Kenneth Meyer)

Tavs Peter Madsen
Efter fredagens fund af hoved og ben har Peter Madsen via sin forsvarsadvokat oplyst, at han foreløbig ikke ønsker at lade sig genafhøre af politiet.

- Vi har fået besked fra hans forsvarer om, at han ikke ønsker at udtale sig i øjeblikket, lød det fra politiet.

Peter Madsen har tidligere været meget interesseret i at forklare sig overfor politiet, ligesom han også har udtalt sig i de retsmøder, som har fundet sted, siden han blev anholdt og sigtet for drab den 11. august. Men som sigtet i en sag har man ikke pligt til at udtale sig.

Madsen nægter sig skyldig i drab og partering.

Politiet har ikke opgivet at finde flere ting på bunden af Køge Bugt, som kan have interesse for sagen. Specialuddannede dykkere fra Søværnets Minørtjeneste leder fortsat efter den 30-årige kvindes arme. Også Peter Madsens mobiltelefon og Kim Walls telefon er endnu ikke blevet fundet.

Læs om  lighunden Ace, dykker-specialisterne og forskerskibet, der hjalp Københavns Politi:

Ace om bord og klar til at arbejde. Foto: Svensk politi Krimi Ubådsmysteriet: Lighundene, der skabte gennembruddet

Få overblikket over sagen her:

Få hele overblikket over sagen her

Få her et overblik over hele sagen.

* Torsdag 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus". De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til fredag melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent torsdag aften.

* Fredag 11. august finder man efter lang tids eftersøgning "UC3 Nautilus" i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land. Han siger, at ubåden gik ned efter en fejl i den ene ballasttank.

Politiet oplyser, at Madsen skulle have forklaret, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen.

* Lørdag 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til søndag får man ubåden bragt på land, og undersøgelser af den begynder. Københavns Politi siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling. Politiet melder ud, at de formoder, at Kim Wall er død.

* Mandag 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han har efterfølgende skaffet sig af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et kvindelig i vandet ved Vestamager. Ud på aftenen bekræfter politiet, at der er fundet en torso uden hoved, arme og ben.

* Tirsdag 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en "bevidst afskæring". Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

Politiet fortæller også, at blodspor fra ubåden matcher dna fra torsoen.

* Torsdag 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig. Han erkender sig skyldig i at have begravet Kim Wall til søs, men han nægter at have parteret hende.

* Tirsdag 5. september får Peter Madsen forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig. Retten finder, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i begge dele.

* Tirsdag 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Han bliver varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

* Fredag 6. oktober gør dykkere et fund i Køge Bugt, som "formentlig" er relateret til sagen

* Lørdag 7. oktober oplyser Københavns Politi, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv.

* Torsdag 12. oktober oplyser Københavns Politi, at dykkere har fundet en sav i Køge Bugt nær den rute, hvor drabssigtede Peter Madsens ubåd menes at have sejlet. Den bliver undersøgt af teknikere, oplyser drabschef Jens Møller.

Lavet af Ritzau

Ved du noget så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen