Mystik: Kvinde fængslet for drab

OPDATERET: 70-årig kvinde er fængslet efter fund af død mand, men sigtelsen mod hende åbner op for flere spørgsmål end svar

Kender du til sagen, tip os på 1224@eb.dk/sms 1224 (koster alm takst)

Den ældre kvinde, som politiet har anholdt i forbindelse med en mands død i en lejlighed i Ørestaden, er fredag eftermiddag blevet fængslet efter et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

Kvindens mand blev fundet død i går eftermiddags.

I dommervagten kom ordlyden af sigtelsen frem, men den rejser flere spørgsmål end svar. Sigtelsen går på, at kvinden er sigtet for drab på manden 'ved i perioden 1. februar til 23. februar klokken 1614 på ukendt vis at have forårsaget ægtemandens død'.

Hvad der ligger nærmere i det, og hvor længe manden formodedes at have været død, er pressen afskåret fra at kunne fortælle. Kvinden blev erklæret anholdt klokken 1720 i går, men umiddelbart efter, det kom frem i dommervagten, at kvinden nægter sig skyldig, valgte anklageren at begære dørlukning af hensyn til efterforskningen.

Pressen protesterede, men dommeren valgte efter en del betænkningstid at efterkomme anklagerens ønske og begrundede det således:

 - Der er endnu ikke klarhed over, hvilket forløb politiet skal klarlægge og efterforske, og da det er en alvorlig sag, vælger jeg at lukke dørene.

Den anholdte var en lille kvinde med knold i nakken. Hun var blevet iklædt blåt tøj fra fængslet. Kvinden er beskyttet af navneforbud og er foreløbig fængslet i 12 dage. Fængslingen er kæret til landsretten af kvindens forsvarsadvokat.

Et indledende ligsyn skal nu følges op af en egentlig obduktion af den afdøde.

Tidligere i dag sagde drabschef i Københavns Politi, Jens Møller til Ekstra Bladet om anholdelsen:

- Der er nogle mistænkelige omstændigheder ved fundet, som gør, at vi vælger at anholde en kvinde i lejligheden.

Den afdøde mand blev 66 år.

Det var beboere fra lokalområdet, som i går eftermiddags slog alarm til politiet.

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere