Mystik om eksplosion på Christiania

- Godt ingen kom til skade, siger ejeren af tøjbutikken Alis, der i nat blev raseret af en eksplosion

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Hverken politi eller ejeren af butikken Alis, der natten til onsdag blev raseret af en mindre eksplosion, ved endnu, hvorfor gerningsmænd kort før klokken 02.00 i nat slog til.

Her blev en mindre sprængladning tilsyneladende detoneret foran en af tøjbutikkens ruder, og trykket fra eksplosionen kastede en af ruderne ind i butikken og totalskadede flere af stedets andre glasfacader.  

- Jeg aner ikke, hvorfor det er gjort. Det tyder på nogle grove drengestreger, synes jeg. Jeg er bare glad for, at ingen kom til skade. Inklusiv snothvalpen, der har gjort det.

Ejeren af Alis vågende til et ubehageligt syn onsdag morgen. Foto: Kenneth Meyer
Ejeren af Alis vågende til et ubehageligt syn onsdag morgen. Foto: Kenneth Meyer

- Han må have lidt ondt i ørerne i dag, for det skulle have været et ordentligt brag, siger ejeren af butikken, da Ekstra Bladet møder ham onsdag morgen. Han ønsker ikke at stå frem med navn.

Butikken, der blandt andet sælger tøj, ligger tæt på starten af den berygtede gade Pusherstreet og ikke langt fra indgangen til Christiania. 

Betjente fra Københavns Politi ankom umiddelbart efter anmeldelsen om eksplosionen klokken 1.47 onsdag nat. Siden har teknikere undersøgt stedet og ifølge butiksejeren har de hentet resterne af den metallignende beholder, som sprængladningen var lagt i.

- Vi har ikke noget motiv. Men vi efterforsker, og der bliver lavet en række tekniske undersøgelser, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass om sagen, hvor der endnu ikke er foretaget anholdelser.

I forbindelse med efterforskningen søger politiet vidner:

- Hvis nogen ved noget, må de meget gerne henvende sig til os, siger Knud Hvass.