Mystik om voldsom eksplosion i Malmø

En købmandsbutik i Malmø fik natten til tirsdag sprængt indgangspartiet og vinduer i stykker

Svensk politi leder efter spor i forbindelse med nattens eksplosion i Malmø. Foto: Johan Nilsson / Ritzau Scanpix
Svensk politi leder efter spor i forbindelse med nattens eksplosion i Malmø. Foto: Johan Nilsson / Ritzau Scanpix

Omkring klokken to natten til tirsdag modtog politiet i Malmø en masse opkald fra bekymrede borgere, der alle havde hørt en eksplosion i den sydsvenske storby.

- Der var et kraftigt brag, men ingen havde set noget, forklarer vagthavende ved politiets vagtcentral i region syd i Malmø Thomas Söderberg til Expressen.

Der er ikke nogen tilskadekomne ved nattens eksplosion, som var så kraftig, at den udløste en masse bilalarmer i området.

Svensk politis teknikkere har arbejdet på pladsen, hvor købmandsbutikken ligger, siden klokken fem i nat.

- Lige nu forsøger vi at danne os et overblik over, hvad der er sket. Kriminalteknikkere og bombeteknikkere er sendt afsted med det formål at sikre pladsen og finde ud af, hvad der er sket, fortæller Thomas Söderberg.

Svensk politi kan på nuværende tidspunkt ikke give svar på, hvem der står bag eksplosionen, og hvorfor købmandsbutikken skulle sprænges i luften. Derfor er der heller ikke foretaget nogen anholdelser i sagen.

Ikke den første
Den seneste tid har Malmø været ramt af en række eksplosioner. Blandt andet er en restaurant, to køreskoler og et fitnesscenter blevet udsat for eksplosioner. I en af sagerne er der foretaget anholdelser.

Det er ikke kun eksplosioner der har hærget i den svenske by, der også været en skudepisode mod et taxaselskab. En taxa fra det samme selskab er blevet ramt af flere skud i forbindelse med nogle af de voldsomme bilbrande, som fundet sted det seneste år.

Svensk politi undersøger om der er sammenfald mellem nattens eksplosion og de tidligere eksplosioner.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere