Nabo til flystyrt: Det eksploderede som en actionfilm

En tragisk dødsulykke virkede som en actionfilm, da flyet eksploderede og en 66-årig mand døde i Vestjylland. Nabo kunne bare se på

Her kan du se resterne af flyet. (Video: Rene Schütze)

Først et brag, så en kæmpe eksplosion, efterfulgt af en sort røgsky og til sidst tårnhøje flammer.

Sådan oplevede en 77-årig pensionist den tragiske ulykke i Sønder Vorupør i Vestjylland i dag, hvor en 66-årig mand døde i et flystyrt.

- Jeg så, han lettede, da jeg fik min formiddagskaffe, og så fløj han rundt og trænede. Han landede og lettede flere gange, inden jeg hørte et kæmpe brag omkring klokken kvart over et, siger pensionisten, som ikke ønsker sit navn frem, til Ekstra Bladet.

Som en actionfilm

Pensionisten bor lige overfor den gård, hvor den omkomne boede og styrtede ned. Den 77-årige nabo skyndte sig ud af døren og var på vej i løb mod flyet, da hverdagen i Vestjylland pludselig virkede som en amerikansk actionfilm.

112 - 12. mar. 2015 - kl. 13:34 Pilot dræbt i flystyrt

- Jeg ser, at flyveren ligger på hovedet, og jeg løber ud af døren og hen mod den, da den pludselig eksploderer. Det var ligesom i en actionfilm med en sort røgsky og kæmpe flammer, fortæller naboen.

Intet af gøre

Flere andre kom også hen til ulykkesstedet. Formentlig den omkomnes hustru, som ifølge politiet så manden flyve. Men der var intet at stille op.

- Jeg stod helt tæt på sammen med to andre, men vi kunne intet gøre. De to andre tog fat i vingerne, som brækkede af, fordi de allerede var smeltet. Vi kunne ikke se ham på grund af flammerne, og benzinen må være løbet ud, siger den 77-årige pensionist.

Den 66-årige mand var i telefonisk kontakt med sin kone oppe fra flyet, oplyser vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

112 - 11. mar. 2015 - kl. 07:23 TV: Dropper reality-show efter dødeligt helikopterstyrt

To meter tilbage

Flammerne fik forvandlet letvægtsflyet til en skrotbunke, før ilden blev slukket af brandfolkene.

- Der er kun to meter tilbage af vingerne og nogle metalstumper. Den er totalt udbrændt, siger han.

Letvægtsflyet var ifølge et øjenvidne i gang med landingen, da det af ukendte årsager styrtede ned sommerhusområdet i Sønder Vorupør, som ligger cirka 15 kilometer syd for Klitmøller.

(Foto: Youtube) 112 - 10. mar. 2015 - kl. 23:39 Eksperter om reality-dødsulykke: De havde ikke en chance

Flyver hver sommer

Den 66-årige mand er umiddelbart en erfaren pilot, og han har fløjet flytypen mange gange før.

- Jeg har set ham flyve hver sommer, og han bruger sin egen mark til at lette og lande på. Jeg har kun boet her fast i et års tid, så jeg kender ham ikke så godt, men han virkede til at være en flink mand, siger pensionisten.

Politiet skal nu klarlægge årsagen til styrtet.

Har du oplysninger om sagen, så kontakt os på 1224 (alm. sms takst) eller på 1224@eb.dk.

Se flere levende billeder fra ulykkesstedet her.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere