Nabo til skuddrab: Kørte sønderknust søn hjem

Naboer til en dødelig skudepisode på Bornholm er rystet over de voldsomme begivenheder

Gunni Hansen er nabo til dræbte, men hørte ingenting. (Foto: Poul-Erik Rath Holm)

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk.

En nabo til det byhus i Rønne, hvor en mand og en kvinde tidligt i morges blev fundet dræbt, vågnede i nat til lyden af to skud.

- Jeg hørte to smæld kort efter hinanden. Jeg tænkte bare, at det var naboen, der var gået ud for at lufte hunden, og at det var døren, der smækkede. Jeg undrede mig først over, hvorfor der var to smæld, men jeg tænkte ikke nærmere over det, så jeg faldt bare i søvn igen, siger naboen, der ikke ønsker at stå frem med navn, til Ekstra Bladet.

Manden, der ønsker at være anonym, har boet omkring 15 år på stedet, og han har kendt kvinden, som har adresse på gerningsstedet, i mange år.

- Hun var en rigtig sød dame. Jeg snakkede ikke med hende hver dag, men af og til, og hun har altid været vældig sød og rar. Det er ikke til at forstå, at det kunne ske.

Kørte sønnen hjem
Naboen, som Ekstra Bladet har talt med, mødte også kvindens søn, der kom til stedet i de tidlige morgentimer.

- Han var helt knust over det, der var sket. Han er ellers også en vældig rar mand, så det er forfærdeligt for dem alle sammen, at det er sket.

Naboen kørte efterfølgende sønnen hjem til konen.

- Jeg er selv på vej på arbejde, men jeg måtte ringe til min chef og sige, at jeg kommer lidt senere, fordi jeg lige skulle have styr på nogle ting, siger den stærkt rystede nabo.

68-årig er såret
Bornholms Politi har ikke bekræftet de dræbtes identitet, da man venter på retsteknikernes konklusion. Det er politiets formodning, at den afdøde mand er gerningsmanden, der efterfølgende muligvis har begået selvmord. En 68-årig mand blev hårdt såret ved skudepisoden i Rønne.

- Man tror jo ikke sådan noget kan ske her, så jeg havde ikke forestillet mig, at det kunne være skud. Lidt senere hørte jeg så en masse udrykning, og der var en masse palaver i gaden. Så så jeg, de bar en person ud, og det så ud som om, de behandlede vedkommende på stedet, fortæller naboen.

En 89-årig genbo til gerningsstedet i Rønne vågnede også i nat til lyd af skud.

- Jeg hørte spektakel i nat. Det lød som fyrværkeri og varede ganske kort, og så tænkte jeg ikke mere på det, før klokken fem minutter over fem, da jeg blev vækket af blink udenfor soveværelsesvinduet, fortæller den ældre mand, som ikke vil have sit navn frem, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at huset, der nu er spærret af som gerningssted, bebos af en kvinde, som han udmærket kender.

- Jo, vi vinker da altid til hinanden, men har ikke kommet sammen privat. Vi har hver sin familie. Men det føles underligt for os, siger manden, som ikke kiggede på uret, da han hørte det, som formodentlig var de skud, der tog livet af to mennesker.

Kvæstet mand tilkaldte politiet
Den 75-årige nabo til byhuset i Smedegade i Rønne, som tirsdag formiddag finkæmmes for spor efter fundet af to dræbte og en hårdt såret mand, bekræfter, at en kvinde i flere år har boet i huset:

- Der bor en dame, som gik på efterløn for et par år siden. Vi snakkede jævnligt og holdt avis sammen. Det er jo helt forfærdeligt. Det er vi ikke vant til herovre, siger den rystede nabo til Ekstra Bladet.

Det var den 68-årige mand, som blev hårdt såret, som klokken 04.41 alarmerede politiet om de dræbende skud.

- Det er den hårdt kvæstede mand på 68 år, som anmelder skudepisoden. Han er overført til Bornholms Hospital, hvor hans tilstand er rimelig stabil ifølge lægerne, sagde vicepolitiinspektør Peter Jørgensen til Ekstra Bladet tidligere.

Nabo hørte intet
Selv om den blodige skudepisode foregik få meter fra hans hoveddør, hørte den 75-årige nabo hørte intet til nattens begivenhed.

- Jeg sov trygt og godt, selvom de må have skudt og der er smadret et vindue. Jeg har lige talt med en genbo, som sagde, at han havde hørt skud, men jeg har intet hørt, fortæller den 75-årige nabo.

De pårørende til de døde er endnu ikke underrettet, så Ekstra Bladet oplyser derfor ikke den præcise adresse på gerningsstedet eller beboerne på vejens navne.

Bornholms Politi ved fortsat ikke præcis, hvad der er sket på gerningsstedet. Men ordensmagten leder ikke med alt mandskab og lys og lygte på øen efter en gerningsmand på fri fod.

- Det tyder på, at gerningsmanden er den døde mand, som muligvis har begået selvmord, siger Peter Jørgensen.

En kilde, som ønsker at være anonym, siger til Ekstra Bladet, at der kan være tale om et jalousiopgør.

Byhuset ligger i centrum af Rønne. Politiet har spærret gerningsstedet på den normalt fredelige vej af med sin rød-hvide afspærringstape.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere