Nabo til skuddrama: Jeg så fem betjente med maskingeværer

Der har været livlig aktivitet i flere måneder i og omkring den lejlighed på Parkvej i Køge, hvor 25-årig mand søndag aften blev skudt i hovedet, fortæller nabo

En 25-årig mand er blevet skudt i denne lejlighed. (Video: Per Rasmussen)

- Jeg sad og så fjernsyn og skulle ud og have mig en smøg. Jeg må indrømme, at jeg blev overrasket over at se fem betjente med maskingeværer og hele pivtøjet.

Sådan siger Edvin Lundin, som er nabo til den lejlighed, hvor en 25-årig mand søndag aften blev ramt i hovedet af et skud.

Se video fra politiets arbejde mandag formiddag ved lejligheden, hvor episoden skete. (Per Rasmussen).

Edvin Lundin har været varmemester i 36 år i beboerforeningen Ellemarken på Parkvej i Køge. Det er han imidlertid ikke længere. Men han kender de fleste beboere i kvarteret og ved, hvad der foregår.

Selv hørte han ikke det skud, som politiet fortæller blev affyret omkring klokken 23.25. Det var 20 minutter senere, at han gik ud for at få sig en smøg.

Og fik sig et chok.

- Jeg har ikke fået sovet særlig meget i nat. Ud på natten kom også flere hundeførere, forklarer Edvin Lundin.

Se også: Mand overlever skud i hovedet

Livlig trafik
Ifølge Edvin Lundin har der i det seneste år været en livlig trafik til og fra lejligheden på Parkvej 32.

- Der er kommet biler og motorcykler. Også uden nummerplader på. Alle i kvarteret ved, at der bliver solgt hash fra den lejlighed, siger Edvin Lundin.

Den oplysninger vil politiet imidlertid ikke bekræfte.

- Det kan vi ikke sige noget om, siger kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, til Ekstra Bladet.

Midt- og Vestsjællands Politi, der efterforsker drabsforsøget, vil heller ikke komme ind på, om skyderiet er et opgør i et kriminelt miljø, eller om offeret skulle være kendt i forvejen.

- Det er for tidligt, siger Carsten Andersen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er offeret en anden end lejlighedens beboer.

Se også: Fire anholdt efter drabsforsøg: Mand skudt i hovedet

Den 25-årige mand, der blev ramt i hovedet af et skud fra en pistol, er uden for livsfare. Han gennemgår lige nu en række operationer på Rigshospitalet.

Politiets teknikere vil her til formiddag undersøge lejligheden, hvor der blev affyret et skud. Fire personer, der var til stede i lejligheden under skyderiet, er blevet anholdt.

Gerningsmanden er stukket af og er efterlyst.

1 af 2 Politihjemmeværnsfolk bevogter opgangen til lejligheden. Meget usædvanligt er der sat videokameraer op over vinduet ind til lejligheden, hvor drabsforsøget angiveligt fandt sted. (Foto: Rasmussen)
2 af 2 (Foto: Per Rasmussen)