Naboer slår alarm: Brand hos Islamisk Trossamfund

Efter en brand undersøger politiet, om det var en påsat brand, der søndag hærgede bygning i København NV

Video: Jakob Jørgensen

Politi og brandvæsen måtte søndag kort før middag rykke ud til en brand i Islamisk Trossamfunds bygning i Københavns nordvestkvarter.

Ilden blev hurtigt slukket, men efter branden undersøger politiet nu, om der er tale om en påsat brand, siger den centrale efterforskningsleder Kenneth Jensen, Københavns Politi.

Brandalarmen indløb klokken 11.33, og både politi og Københavns Brandvæsen var hurtigt ved bygningen, der ligger på hjørnet af Dortheavej og Tomsgårdsvej.

- Det var naboer, der havde set flammer slikke op ad bygningen og slog alarm, siger Kenneth Jensen.

Ingen kom til skade ved branden.

Politiet vurderer indtil videre, at branden er påsat.

- Vi efterforsker sagen som en påsat brand, siger Kenneth Jensen.

Den centrale efterforskningsleder ved på nuværende tidspunkt ikke, om der var nogen til stede i bygningen, da branden brød ud.

Efter branden i Islamisk Trossamfunds bygning er Tomsgårdsvej i Københavns nordvestkvarter søndag først på eftermiddagen spærret i nordgående retning ved Dortheavej, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Der er ikke oplysninger om, hvor længe afspærringen skal være der.

Børn var til stede
Ekstra Bladet har været ude ved bygningen og talt med flere folk, der befandt sig på stedet. De oplyser samstemmende, at der var masser af folk i bygningen, da søndag typisk er deres travleste dag.

Blandt de tilstedeværende var der nogle børn, der var ved at blive undervist i islamisk sprog og lære. Ekstra Bladet har talt med en underviser, som fortæller, at der i løbet af undervisningen lige pludselig var en, der sagde, at der lugtede af benzin.

Underviseren nåede ikke selv at se flammerne eller røgen, fordi der var nogen i bygningen, der selv havde taget initiativ til at få slukket branden, fortæller han.

Han siger, at det ikke er til at vide, om det er et angreb på muslimer, eller om det bare er en forstyrret person, der står bag. Han er dog bekymret over, at det skete, mens der var en masse børn til stede i bygningen.

- Det kunne være gået helt galt, siger han.

Ikke første gang
Ifølge en ledende person fra Islamisk Trossamfund, som Ekstra Bladet har talt med, er det langt fra første gang, der er sket angreb mod Islamisk Trossamfund.

Tidligere er der blevet kastet et grisehoved ind i bygningen, og der er også på et tidspunkt blevet taget en person på fersk gerning, mens han var bevæbnet med en brandbombe.

Islamisk Trossamfund overvejer derfor, om de igen skal til at hyre vagter til at bevogte bygningen.

Fotos: Jakob Jørgensen