Nanna: Jeg fik skæld ud efter overfald

- Min kæreste Mads var vred over, at jeg ikke var løbet min vej, som han sagde, jeg skulle, fortalte Nanna  Skovmand i retten i dag

Læs live-opdatering fra retten under artiklen

Nanna Skovmand trådte i dag ind i retslokale 1 i Københavns byret iført sylespidse højhælede sko. Lange bukser og smuk bluse.

Hun ligner en model, og ikke den Nanna, som læserne igen og igen har set fotos af taget lige efter overfaldet.

Men så snart den 23-årige kvinde åbnede munden i retten, stod det klart, at hun er angst og utrolig påvirket af det, der skete julenat på Vesterbro, hvor hun og kæresten Mads Schøllhammer, 25, helt umotiveret blev banket ned med cykelkæder og slået og sparket i hovedet af fire til fem unge.

Se også: Nanna bange for at vidne: De gør mig angst

- Jeg går til krisepsykolog og har fået posttraumatisk stress. Jeg lider af angst, og hvis jeg ser nogen på gaden, der ligner de tiltalte, bliver jeg bange. Og jeg har mareridt, fortalte Nanna, der stadig er sygemeldt.

Kun fire er dog tiltalt for at have begået det brutale overfald i forening.

En tidligere sigtet i sagen, der har siddet varetægtsfængslet, men ikke er blevet tiltalt, er også tilstede i retten sammen med flere af de tiltaltes venner og familie.

Se også: Nanna-overfaldet: Derfor er 16-årig fængslet derhjemme

Inden frokost begrundede Nanna Skovmand overfor retsformand Jens Stausbøll, hvorfor hun ikke mente sig i stand til at vidne, hvis de fire tiltalte er til stede i retslokalet. De er nu i stedet ført ind i et lille tilstødende lokale, hvor de via højtaler kan følge med i Nannas forklaring.

Det er lige kommet frem i retten, at Mads var vred på hende efter overfaldet.

- Han skældte mig ud, fordi han havde bedt mig om at løbe, da overfaldet var igang.

Mens de fem unge bankede og sparkede Mads Schølhammer følte Nanna, at hun måtte gribe ind.

Se også: Nanna: Nu tør jeg ikke gå udenfor en dør

- Jeg var bange for, at de var ved at slå ham ihjel, og jeg tænkte, at jeg blev nødt til at gribe ind, men jeg vidste også, at det kunne have konsekvenser. En af dem fik fat i min krave og hev mig ned i brostenene med panden først, og jeg mærkede herefter, at jeg blev slået med en kæde gentagne gange. Jeg besvimede hver gang de slås. Og jeg tænkte, at nu kan jeg ikke holde til mere. Jeg fik 3-4 slag med en kæde, men pludselig stoppede det.

Da Nanna så op, så hun ham fra cyklen sparke til hendes taske, og hun gik derfor ud fra, at det var ham, der flere gange havde slået hende med kæden.

Han var arabisk af udseende, forklarede Nanna.

Nanna har også været til konflikt mægling med en af de tiltalte, en 19-årig ung mand.

-Det var meget vigtigt for mig, at fortælle,  at jeg så, han havde prøvet at stoppe overfaldet.

Hun genkendte ham, som den der først forsøgte at stoppe overfaldet, men senere deltog i overfaldet på Mads.

Se også: Brutalt juleoverfald: Politiet fortsat uden gerningsmænd

Nanna var skuffet over mødet med den 19-årige, der ikke erkender sig skyldig.

- Jeg havde det indtryk, at han blot ville fortælle om de dårlige forhold i fængslet og at maden var dårlig, og at der kun var en times gårdtur.

Det var meget vigtigt for mig, at fortælle hvilken angst og frygt, jeg havde.

Under vidneafhøringen har der været en del usikkerhed. Nanna Skovmand er usikker på, om der deltog fire eller fem i overfaldet , og hverken Nanna Skovmand eller kæresten Mads har med sikkerhed kunne udpege alle de fem tiltalte som værende blandt gerningsmændene.

Ritzau opdaterer fra retssagen herunder:

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere