Narkoring afsløret: Soldater med ansvar for atomvåben tog LSD og kokain

14 soldater er blevet afsløret som en del af en narkoring på den amerikanske luftbase F.E. Warren Air Force Base i staten Wyoming

Det er her på F.E. Warren Air Force Base i byen Cheyenne, Wyoming, at en narkoring er blevet oprullet. Foto: AP
Det er her på F.E. Warren Air Force Base i byen Cheyenne, Wyoming, at en narkoring er blevet oprullet. Foto: AP

14 soldater er blevet disciplineret, og seks er blevet dømt for at have indtaget og distribueret blandt andet det hallucinerende stof LSD og kokain under deres tjeneste på F.E. Warren Air Force Basei staten Wyoming.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ville ændre sit sind
Soldaterne er ikke blevet beskyldt for at indtage stofferne, mens de var på vagt, men stofindtaget har ifølge mediet fundet sted i soldaternes fritid, mens de dog stadig har boet på basen, der er ansvarlig for nogle af USA's kraftigste atomvåben.

- Jeg elskede bare at ændre mit sind, sagde Nickolos A. Harris under retssagen.

Han anses for at være lederen af narkoringen og fortalte endvidere, at han intet problem havde med at skaffe LSD og andre stoffer, som han indtog fra foråret 2015 til tidligt 2016, hvor narkoringen blev optrevlet efter et opslag på sociale medier af en af soldaterne.

Flygtede
En anden af de anklagede endte med at pakke en rygsæk og stikke af, da han fandt ud af, at narkoringen var blevet opdaget.

- Jeg elsker dig mor, var ifølge AP hans sidste besked til sin mor, før han slukkede sin telefon og flygtede til Mexico.

Han endte dog med at melde sig selv.

Konstant alarmberedskab
De anklagede i narkoringen kom primært fra én deling, der er ansvarlig for at styre en tredjedel af de 400 Minuteman 3 interkontinentale missiler, der er udrustet med atomsprænghoveder, og er i konstant alarmberedskab 24 timer i døgnet i området omkring luftbasen.

En anden af de soldater, der brugte LSD, men som fik det udleveret af de andre i ringen, tilstod at have taget LSD tre gange i alt fra sommeren 2015 frem til opdagelsen.

- Jeg blev paranoid, var i en tilstand af panik i flere timer efter at have indtaget LSD. Jeg vidste ikke, om jeg ville dø den aften eller ej, sagde soldaten om første gang, han indtog det hallucinerende stof.

Det er uklart, hvor længe inden deres vagter ved atomvåbnene, at de pågældende indtog LSD, ligesom ingen af soldaterne blev afskediget.

Nickolos A. Harris blev dog idømt 12 måneders fængsel samt nogle mindre sanktioner.