Netanyahu: Gerningsmand er IS-sympatisør

Israels premierminister kalder gerningsmanden bag angrebet i Jerusalem for IS-sympatisør

Foto: AP /Mahmoud Illean/POLFOTO
Foto: AP /Mahmoud Illean/POLFOTO

Den mand, der søndag kørte fire personer ihjel med en lastbil i den israelske by, Jerusalem, sympatiserede med terrororganisationen Islamisk Stat.

Sådan lyder det fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Alt tyder på, at terroristen var sympatisør af Islamisk Stat, lød det ifølge The Times of Israel fra premierministeren under et besøg ved gerningsstedet i Armon Hanatziv-kvarteret i Jerusalem.

Samtidig åbnede den 67-årige leder også op for, at der kan være en sammenhæng mellem angrebet og de seneste de seneste terror-angreb i Europa.

- Vi ved, at der har været en serie af angreb fra Frankrig til Berlin og nu i Jerusalem, og at der kan være en sammenhæng mellem dem, sagde han.

Det er endnu uvist, hvad der får Netanyahu til at linke gerningsmanden til Islamisk Stat.

Se også: Fire meldes dræbt ved lastbilangreb i Jerusalem

Se også: Lastbil rammer menneskemængde i Jerusalem: Flere dræbt

Fire døde
Fire soldater er indtil videre erklæret døde, efter en lastbil søndag kørte ind i en gruppe soldater på en promenade i det sydlige Jerusalem.

Chaufføren, der ifølge israelsk politi er identificeret som en palæstinenser fra det østlige Jerusalem, blev skudt kort efter, han kørte lastbilen ind i menneskegruppen. Billeder fra gerningsstedet viser lastbilen med skudhuller i frontruden.

- Det er et terrorangreb, sagde en talskvinde for politiet umiddelbart efter angrebet.

Foruden de fire dræbte er yderligere 15 personer kvæstet. Tre af dødsofrene er efter sigende kvinder, mens den sidste er en mand, oplyser politiet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere