Nettet koger over Levakovic-dom: 'Håbløst system'

Landsrettens omstødelse af den oprindelige udvisningsdom til Gimi Levakovic vækker forargelse hos danskerne

Gimi Levakovic slipper for udvisning, men skal stadig halvandet år i fængsel.

Danskerne er kommet til tasterne, efter Østre Landsret tirsdag overraskede og omstødte Retten i Næstveds oprindelige 12 år lange udvisningsdom over Gimi 'Boss' Levakovic. Dermed skal Levakovic-bossen alligevel ikke udvises fra Danmark, men 'kun' halvandet år i fængsel - tre måneder længere, end byretten oprindeligt dømte ham til.

Den dom vækker udpræget vrede hos Ekstra Bladets læsere. I en afstemning, som du også kan deltage i nederst i artiklen her, har 45.000 brugere sent tirsdag aften stemt, og holdningen er klar: Over 94 procent synes, at de danske udvisningsregler er for slappe, og at der er alt for mange, der får lov at blive i Danmark.

Samme stemning er at finde på Facebook, hvor de sure opstød står i kø over dommen.

- I udviser små børn og deres mødre, men ham gider I ikke udvise? Wauw.. flot fremskridt Danmark, skriver en kvinde i en kommentar på Facebook under Ekstra Bladets oprindelige artikel om dommen.

(Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen) 112 - 6. okt. 2015 - kl. 16:09 Efter 26 domme: Grædende Gimi-'Boss' Levakovic alligevel ikke udvist

'Hvad fanden sker der'
En anden bruger på Facebook skriver:

- Hvad fanden sker der i lille Danmark, hvis den narrøv ikke skulle udvises, skriver manden. Den kommentar har fået næsten 300 tilkendegivelser fra andre brugere.

Dommen blev omstødt, da tre af de seks dommere i landsretten mente, at han ikke skulle udvises. Når det sådan står tre-tre, falder dommen positivt ud for den tiltalte.

- Han skulle have haft det største spark i røven og ud af Danmark, skriver en anden kvinde på Facebook.

På Twitter er brugerne også klare i mælet om dagens dom.

Til grin
Det er svært at finde brugerkommentarer, der er enige i Østre Landsrets beslutning. Til gengæld er det nemt at finde negative tweets:

Ironi er også blevet brugt:

En anden bruger gør opmærksom på, at dommerne bare følger landets love.

Politisk ønske om strammere regler
Dansk Folkepartis retsordfører udtalte tirsdag aften til Ekstra Bladet, at han nu vil tage fat i justitisminister, Søren Pind.

- Uanset om sagen kommer for højesteret eller ej, viser det her altså, at når der kan være tvivl i sager af den her karakter, så er vi nødt til at stramme loven.

Dansk politik - 6. okt. 2015 - kl. 20:45 DF og Støjberg efter Levakovic-dom: Vi må stramme loven

Integrationsminister, Inger Støjberg, må ikke kommentere konkrete sager, men siger følgende på sin Facebook-profil: