Netværk bag smugling af syriske flygtninge til Danmark

Mindst 23 flygtninge, hovedsageligt fra Syrien, er smuglet til Danmark af et netværk af danske statsborgere

En kreds af professionelle menneskesmuglere med base i København og Nordsjælland har i længere tid smuglet flygtninge - især fra Syrien - til Danmark.

Det mener Københavns politi, der i formiddags mellem klokken 9.40 og 10 anholdt fem midaldrende mænd, der stammer fra Syrien, Jordan og Libanon og sigtede dem for smugling af mindst 23 flygtninge.

Fire af de anholdte er danske statsborgere. Alle fem anholdte fremstilles torsdag i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling. Politiet har et stort efterforskningsarbejde foran sig. Seks adresser er blevet ransaget i dag.

Mændene er  43, 42, 50, 49 og 40 år. Flere af dem er på overførselsindkomst, og politiet har endnu ikke kunnet sætte beløb på, hvad de skal have tjent på menneskesmuglingerne.

De fem sigtes for menneskesmugling i forening og for vindings skyld og under særligt skærpende omstændigheder. Ifølge sigtelsen har de fem dannet et netværk som har bistået hinanden, samarbejdet og vejledt hinanden og udvekslet viden.

Flere rejst videre til andre skandinaviske lande
Nogle af de 23 flygtninge er smuglet videre til andre skandinaviske lande, lyder sigtelsen.

- De fleste er kommet med tog eller bil, men enkelte med fly. De er kommer via Tyrkiet, Grækenland og Italien, siger efterforskningsleder Carsten Ahrends til Ekstra Bladet.

Politiet har efterforsket mod netværket i længere tid. Ifølge sigtelsen har netværket opereret i en 'ukendt periode op til anholdelserne i dag'.

De fem mænd sigtes efter straffelovens § 125a om menneskesmugling under særligt skærpende omstændigheder, der kan straffes med op til otte års fængsel.

Politiet kom på sporet af menneskesmuglerne på baggrund af 'efterretninger'.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere