Ni-årig pige løb efter hjælp: Mor brutalt angrebet af øksemand

En 43-årig kvindes datter var handlestærk, da en maskeret mand trængte ind i pigens hjem med en økse

Politiets teknikere var til stede ved gerningsstedet det meste af fredagen. (Fotograf: Kenneth Meyer)

Det var takket være en ni-årig piges mod og handlekraft, at politiet blev alarmeret om et usædvanligt og voldsomt økseoverfald på en 43-årig kvinde i Greve natten til fredag i sidste uge.

Det erfarer Ekstra Bladet.

Overfaldet fandt sted i et villakvarter i udkanten af Greve 11. maj kort før klokken tre om natten. Her blev den 43-årige kvinde overrasket af en maskeret mand, som gik til angreb med en økse.

En 40-årig mand er varetægtsfængslet for drabsforsøget, ligesom han er sigtet for simpel vold mod den lille pige, idet han ifølge sigtelsen slog pigen i ansigtet i forbindelse med overfaldet på pigens mor.

Politiets teknikere var til stede ved gerningsstedet det meste af fredagen. Foto: Kenneth Meyer 112 Økse-angreb i Greve: Politiet efterlyser tøj og vidner

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger flygtede den ni-årige pige ind til en nabo i området, som fik alarmeret politiet.

Af sigtelsen mod den 40-årige mand fremgår de uhyggelige skader, som moren pådrog sig, da hun blev slået på kroppen og i hovedet med øksen: Hun fik brud på både arme, ben, ribben samt brud på hovedpulsåren til hjernen.

Her fremgår det også, at kvinden kun overlevede det voldsomme økseangreb, fordi hun værgede for sig.

Den 40-årige mand, der er beskyttet af et navneforbud, blev i et lukket grundlovsforhør i weekenden i Retten i Roskilde varetægtsfængsel frem til 7. juni på begrundet mistanke.

Politiets teknikere på stedet, hvor den 43-årog kvinde og hendes 10-årige datter blev overfaldet natten til fredag.
Foto: Kenneth Meyer 112 Brutalt øksedrama: Så voldsomme var kvindens skader

Dykkere ledte efter gerningsvåben
Efterforskningsleder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Kim Løvkvist, ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninger, men fortæller at efterforskningen af drabsforsøget pågår.

Onsdag eftermiddag var politiet endnu en gang i området omkring gerningsstedet for at lede efter gerningsvåben og en række beklædningsdele, som politiet også har efterlyst i offentligheden. Det drejer sig om en sort jakke og en ditto elefanthue samt kondisko, som gerningsmanden bar under overfaldet.

- Vi har afsøgt et gadekær tæt på gerningsstedet med dykkere, men det har ikke givet noget resultat, som er interessant for efterforskningen, siger Kim Løvkvist til Ekstra Bladet. 

Overfaldet fandt sted i Olsbækhave i Greve. Her boede kvinden med sin ti-årige datter. Foto: Kenneth Meyer 112 Kollegaer chokeret over økse-overfald: Til daglig er han en flink mand

Efterforskningslederen ønsker heller ikke at oplyse, om det er lykkedes politiet at afhøre den 43-årige kvinde, som efter overfaldet blev indlagt med en række skader.

Af fængslingskendelsen, som dommeren oplyste til Ekstra Bladet efter det lukkede grundlovsforhør, fremgik det, at den 40-årige danske mand havde dannet par med kvinden, og at hun for nyligt havde gjort det forbi, hvilket han var ked af.

Heri lyder det også, at politiet har fundet blodspor på en cykel, ligesom der i kvindens hjem er fundet aftryk fra en sko, som den sigtede erkendte på et tidspunkt havde haft en magen til.

Den 40-årige mand nægter sig skyldig i drabsforsøget.