Ni biler brændt af på tre dage

Flere typer af gerningsmænd står angiveligt bag de seneste tre dages bilbrande og ildspåsættelser på Nørrebro

Bil brændt af ved Rovsinggade på Nørrebro natten til søndag. Foto: kenneth Meyer
Bil brændt af ved Rovsinggade på Nørrebro natten til søndag. Foto: kenneth Meyer

Ni biler er de seneste tre dage blevet brændt af på Nørrebro. Alene natten til søndag gik det ud over fire biler, og motivet til afbrændingerne og optøjerne blæser ligesom i røgen fra de voldsomme bål. Københavns Politi arbejder på at finde årsagen til, at vrede unge stikker ild til biler, containere og skraldespande.

- Vi arbejder på at finde en forklaring, men vi har ikke noget, som vi kan melde ud nu, siger vagtchef Henrik Brix.

Kilder med indsigt i bandemiljøet fortæller til Ekstra Bladet, at bilafbrændingerne muligvis kan være startet som en reaktion på anholdelsen af en kendt bandefigur torsdag.

Fredag og lørdag fortsatte urolighederne, hvor unge fra det autonome miljø kom i konfrontation med politiet. Muligvis som protest mod tildæknings-forbuddet, der trådte i kraft 1. august. Tre yngre mænd med tilknytning til miljøet blev blandt andet taget på fersk gerning, mens de var ved at sætte ild til en container. De blev løsladt lørdag.

Brandene natten til søndag adskiller sig fra de to øvrige nætter ved, at de ikke er kommet i kølvandet på uroligheder med unge, som det har været tilfældet de to foregående nætter.

- Vi har ikke haft konfrontationer med unge, som det er sket de andre nætter. De andre dage har flere unge været samlet, og der har været en konfrontatorisk stemning, fortæller vagtchefen.

Urolighederne og bil-brandene får politiet til at øge indsatsen på Nørrebro, så de kan få sat en stopper for ildspåsættelserne.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere