Nicolai hjalp forbrændte brødre: Huden hang i laser

Nabo sprang til og ydede førstehjælp, da to brødre blev voldsomt forbrændte under farlig leg med spraydåse

Nicolai Laustsen, 31, fik brug for sin førstehjælpstræning, da to drenge i dag kom til skade i en eksplosionsulykke på hans nabogrund i Vollerup nær Kalundborg. Privatfoto
Nicolai Laustsen, 31, fik brug for sin førstehjælpstræning, da to drenge i dag kom til skade i en eksplosionsulykke på hans nabogrund i Vollerup nær Kalundborg. Privatfoto

Havde det ikke været for en resolut indsats fra naboen til to drenge i Vollerup nær Kalundborg, der i eftermiddag blev fløjet til Rigshospitalet med voldsomme brandsår, kunne det måske være endt meget værre.

Vagtchef Lars Galasz fra Midt- og Vestsjællands Politi oplyser her til aften, at de to drenge ikke er i livsfare, men har pådraget sig forbrændinger på 10 procent af kroppen, primært i ansigtet og på arme og ben.

Drengene, et sæt brødre på otte og ni år, kastede under leg en spraydåse med maling ind i et åbent bål, hvilket fik dåsen til at eksplodere og sende flammer mod drengene.

- Jeg stod og lavede mad, og så kunne jeg høre et brag, det lød som et kanonslag, og der var en masse skrig og hylen. Det lød slet ikke normalt, så jeg gik ud for at se, hvad det var, fortæller Nicolai Laustsen, 31, der er nabo til grunden, hvor de to drenge bor med deres søskende og forældre, der dog ikke var hjemme, da ulykken skete.

Se også: Kastede spraydåse på bål: To brødre alvorligt forbrændt

- Det var et stort kaos, og der var en masse børn, som var blevet bange og løb rundt. Jeg skyndte mig at ringe 112 og fik drengene ud i brusekabinen, tog tøjet af dem og skyllede dem med lunkent vand.

- De så uhyggelige ud, den ene var helt sort i hovedet, deres hud hang i laser og håret havde flyttet sig, fortæller Nicolai Laustsen.

Han har gennemført et kursus i udvidet førstehjælp, som han kunne drage nytte af i situationen.

En kvinde, der var alene med brødrene og en håndfuld andre børn, hjalp ham med at overskylle de to forbrændte drenge, indtil en lægehelikopter ankom til stedet.

Kvinden bliver her hentet og kørt til Rigshospitalet. Foto: Kenneth Meyer 112 - 25. jul. 2015 - kl. 21:52 Kvinde forbrændt i ansigtet af stikflamme

Først frygtede paramedicinerne det værste, fordi især den ene dreng så så tilredt ud, men ifølge Lars Galasz fra Midt- og Vestsjællands Politi var meget af det sorte i drengens ansigt maling fra den eksploderede spraydåse.

- De har det efter omstændighederne fint, men 10 procents forbrænding er stadig meget, så de skal blive på Rigshospitalet noget tid endnu, siger vagtchefen om de to brødres tilstand.

Lille Malou blev forbrændt på benet. (Foto: Privat) Samfund - 24. jul. 2015 - kl. 21:03 Malou blev forbrændt - reddet af 7-Eleven-ansat

- Det er synd for dem, de har ikke vidst, hvad de lavede, siger Nicolai Laustsen her til aften om ulykken. Han føler sig ikke mærket af oplevelsen.

- Jeg har det fint nok, jeg tænker bare på de to drenge og håber, at de kommer sig helt, siger han.

1 af 2 En lægehelikopter blev tilkaldt til ulykkesstedet og fløj herefter de to brødre på otte og ni år til brandsårsafdelingen på Rigshospitalet i København. Privatfoto
2 af 2 Nicolai Laustsen, 31, fik brug for sin førstehjælpstræning, da to drenge i dag kom til skade i en eksplosionsulykke på hans nabogrund i Vollerup nær Kalundborg. Privatfoto