Nikolajs datter angrebet af hund på feriecenter: - Jeg frygtede for hendes liv

Halvandet år gamle Lili blev lørdag eftermiddag bidt af en hund på Dyregården ved Skallerup Seaside Resort

Nikolaj Grøn Pedersen sammen med datteren Lili, der blev bidt af en hund. Privatfoto
Nikolaj Grøn Pedersen sammen med datteren Lili, der blev bidt af en hund. Privatfoto

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Lørdag var Nikolaj Grøn Pedersen sammen med sin kæreste og deres børn på Dyregården ved Skallerup Seaside Resort.

Men den hyggelige familietur blev brat afbrudt, da Nikolajs lille datter, Lili på halvandet år, blev bidt af en hund, som hører til på gården.

- Vi har været på tur, også tager vi forbi Dyregården for at få en is. Lili har lige fodret et dådyr med nogle mælkebøtter, da der kommer nogle heste og en hund forbi, siger den chokerede far til Ekstra Bladet.

- Der er et andet barn, der har klappet hunden, så det vil Lili også. Hun aer den forsigtigt på siden, og den stopper op foran hende. Hun går om foran den og siger hej, siger Nikolaj.

Han fortæller, at de næste sekunder bliver omdannet til enhver forælders mareridt.

- Den hopper op og bider hende. Den kaster hende ned på jorden, mens den bare rusker rundt i hende. Den slipper efterfølgende taget, men så bider den sig fast igen, fortæller Nikolaj.

- Lili skriger, min kæreste skriger. Den giver ikke slip, så jeg får fat i den og får den væk fra hende, siger han.

Lili efter hun blev overfaldet. Privatfoto
Lili efter hun blev overfaldet. Privatfoto
 

Stadig indlagt
Han kører efterfølgende datteren til Hjørring Sygehus, hvor hun bliver behandlet for sine skader.

- Hun skriger hele vejen. Hun har fået flere flænger i ansigtet. Havde vi ikke været ved siden af hende, så ved jeg ikke, om den var stoppet med at bide, siger han.

- Jeg er vokset op med hunde, og jeg vil sige, at jeg er rimeligt god til at læse signaler, men jeg så det slet ikke komme. Jeg tænkte bare 'nu æder den hende', siger han.

Datteren blev lørdag udskrevet på hospitalet, men natten til søndag fik hun feber. Søndag eftermiddag  steg feberen til 40,6, og pigen blev derfor indlagt på Hjørring Sygehus.

Mandag blev lille Lili overført til Aalborg Sygehus, hvor hun blev opereret.

- Hun ligger på operationsbordet, og vi venter bare på, at hun bliver færdig. De skal have renset såret endnu bedre, og de skal have fjernet al betændelsen, inden hun kan blive lukket sammen, sagde Nikolaj Grøn Pedersen til Ekstra Bladet, mens datteren lå på operationsbordet.

- Det er virkeligt hårdt. Jeg har det virkelig ikke godt med det, det handler jo om hendes liv, lød det fra den berørte far.

Lili bliver opereret mandag. Privatfoto
Lili bliver opereret mandag. Privatfoto
 

***

 

 

Politi passiv efter hundebid

At politiet i første omgang forholdt sig passiv på trods af en anmeldelse om hundebid i Skallerup-centrets Dyregården, bekræfter politiinspektør Claus Danø.

- Vi burde nok have sendt en patrulje med det samme, erkender han.

På Skallerup Seaside Resort bekræfter marketingchef Mette Green, at en ni år gammel australsk hyrdehund, som ejes af Dyregårdens bestyrer, har været involveret i episoden.

- Hunden blev omgående fjernet fra Dyregården. Selv om det er en meget rolig og omgængelig hund, skal den naturligvis ikke være der efter det, der er sket. Det siger sig selv, siger Mette Green.

- Vi er meget glade for, at politiet alligevel er gået ind i sagen, og vi afventer efterforskningen. I sådan en sag er vi fuldstændigt magtesløse og kan hverken gøre fra eller til.

Episode overværet af vidner

I følge Ekstra Bladets oplysninger blev bid-episoden overværet af tre af de øvrige gæster på Dyregården. De tre har alle henvendt sig med deres versioner af forløbet.

Politiinspektør Claus Danø bekræfter, at der foruden pigens far og kæreste figurerer tre vidner i sagen.

- De er blevet afhørt, og uden at røbe for meget, kan jeg godt sige, at billedet er noget mere nuanceret, end det fremstår på Facebook, siger han.

- Vi ved ikke, hvorfor hunden bider. Vi skal have nogle lægefaglige attester, før vi kan vurdere farligheden i det. Vi har selvfølgelig set billederne på Facebook, og de ser grimme ud.

- Vi lavede allerede en del efterforskning søndag, men det er for tidligt at spå om resultatet. Vi skal måske også afhøre nogle flere personer, siger politiinspektøren til Ekstra Bladet.

Passivt politi

- I bliver beskyldt for passivitet. Hvad siger du til det?

- Det er korrekt, at vi indledningsvis ikke gjorde noget, og det er vi i gang med at undersøge årsagen til. Vi ville nok have gjort det anderledes i dag, erkender politiinspektøren.

- Hvad ville I have gjort anderledes?

- Vi skulle have sendt en patrulje ud og have undersøgt området. Herunder skulle vi have talt med vidner, siger han.