Norge har tjekket Peter Madsens dna

Norsk politi har undersøgt, om Peter Madsen kunne matches med uopklarede drabssager i Norge

Foto: /Ritzau/Privatfoto
Foto: /Ritzau/Privatfoto

Norske Kripos har tjekket den drabssigtede Peter Madsens dna op mod uopklarede sager i de norske arkiver. Men der var ingen match.

– Kripos har rutinemæssigt tjekket Peter Madsens DNA-profil op mod norske registre. Det er ingen match i Norge, skriver de i en udtalelse.

Det er Espen Erdal, der leder Kripos' Cold Case-gruppe, der blev oprettet i 2015. Gruppen efterforsker uopklarede drabssager.

- Vi har ingen information, som tilsiger, at Madsen skal være involveret i uopklarede forbrydelser her i landet. Dog er dette et tjek, vi mener er rigtigt at gennemføre, sagde Erdal til NRK.

Peter Madsens dna bliver også holdt op mod uopklarede sager i Sverige, når der pr. 1. november i år sker en automatisk dna-udveksling imellem Danmark og Sverige.

Ifølge kriminalkommissær Mattias Sigfridsson fra politiet i Malmø, der er bindeled mellem Sverige og Danmark i sagen om den svenske journalist, vil det betyde en rutinemæssig sammenligning af dna-profiler. Heller ikke her er der nogen specifik sag.

Der er ikke fundet frakturer eller mærker efter stump vold på Kim Walls hoved, som fredag blev fundet under en eftersøgning i den nordlige del af Køge Bugt. Foto: Mogens Flindt Krimi Ubåds-mysteriet: Her er politiets næste skridt

Se også: Efter nye fund i ubådssagen: Internationale medier går i breaking

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt og parteret den svenske journalist Kim Wall i august i år, efter hun var stævnet ud med ham i hans ubåd UC3 Nautilus.

I fredags fandt dykkere hendes hoved, to ben og en pose med hendes tøj og en kniv på havets bund i Køge Bugt.

Peter Madsen nægter sig skyldig i drab og partering, men har forklaret, at der skete en ulykke om bord på ulykke, der forårsagede hendes død, hvorefter han, med sin egen formulering, begravede hende til søs.

Han er varetægtsfængslet frem til 31. oktober, hvor en dommer skal se på sagens akter igen.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen