Norsk politi: Forsøgte at påkøre folk med vilje i ambulance

En kvinde er efterlyst efter drama med ambulance i Norge

Følg VGs livedækning af sagen her. Livesignal: VGTV

En kvinde i 20'erne er blevet anholdt, efter hun var efterlyst i sin rolle i et drama, der udspillede sig i Oslo tidligere på dagen.

Det oplyser politiet ifølge VG.

Kvinden sad ifølge politiet i en bil, der væltede om på taget, hvorefter føreren af bilen truede sig til at tage styringen med en ambulance, hvorefter blandt andet en barnevogn med et sæt tvillinger blev påkørt. De meldes begge lettere skadet.

Politiet oplyser på en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag, at den 32-årige fører af ambulancen er sigtet for drabsforsøg, mens kvinden foreløbig er sigtet for at være i besiddelse af skydevåben. Begge er norske statsborgere.

Ifølge politiet har vidner oplyst, at føreren af ambulancen tilsyneladende bevidst kørte op på fortovet for at ramme tilfældige ofre.

Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
 

Politiet har flere hypoteser, og de arbejder derfor ud fra forskellige muligheder for, hvad der kan ligge bag hændelsen. Tidligere lød det fra politiet, at man ikke formoder, at der er tale om terror.

Den dramatiske hændelse kulminerede ved, at politiet måtte affyre flere skud mod den kaprede ambulance.

Til sidst blev ambulancen stoppet ved at politiet kørte to biler ind i den fra hver sin side.

Da ambulancen blev bragt til standsning fandt politiet to våben sammen med gerningsmanden.

De to anholdte er begge kendt af politiet i forvejen - især den 32-årige mand. Politiet undersøger oplysninger om, at de to anholdte kan være en del af et højreekstremt miljø.

- Det er oplysninger, vi er bekendt med, og det er oplysninger, vi undersøger nu. Al historik for disse personer er interessant, og om det kan give nogen forklaringer på et motiv, lyder det fra politiet på pressekonferencen.