Norsk politiker dræbt i ulykke

Det 'politiske talent' Ingrid Aune er omkommet i en bådulykke. - Det er frygtelig hårdt, udtaler leder af Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre

Norsk politi har afhørt tre vidner i forbindelse med bådulykken, skriver NRK. Foto: Stig H. Dahl/Ritzau Scanpix
Norsk politi har afhørt tre vidner i forbindelse med bådulykken, skriver NRK. Foto: Stig H. Dahl/Ritzau Scanpix

Den 33-årige politiker og medlem af det norske Arbeiderpartiet Ingrid Aune er omkommet i en bådulykke.

Det bekræfter norsk politi på et pressemøde, skriver flere norske medier.

Ulykken fandt sted natten til torsdag nær Namsos, cirka 700 kilometer fra Oslo.

Det var et vidne, der alarmerede politiet klokken 1.43, skriver tv2.no.

Kæresten, Eivind Olav Kjelbotn Evensen, blev erklæret død på stedet, mens Ingrid Aunes tilstand først blev beskrevet som svært alvorlig, kritisk og livstruende. Hun døde senere af sine kvæstelser.

Tre vidner afhørt

Den forulykkede båd tilhørte parret. Redningsmandskab og politi undersøgte i flere timer ulykkesstedet, men konkluderede ifølge tv2.no til sidst, at parret havde været alene i båden.

Politiet oplyser, at man har afhørt tre vidner, men ønsker ikke at kommentere sagen yderligere. Havarikommissionen skal nu sammen med teknikere undersøge båden og området, skriver dagsavisen.no.

Arbeiderpartiet er i sorg

Ingrid Aune omtales ifølge NRK som et 'politisk talent'. Fra 2012-2013 var hun politisk rådgiver for daværende forsvarsminister og senere udenrigsminister Espen Barth. I 2015 blev hun valgt som Marvik Kommunes yngste og første kvindelige borgmester.

Leder af Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre udtaler til vg.no, at partiet har mistet et af dets allerstørste talenter.

- Det er frygtelig hårdt. Vi har formiddagen igennem håbet på det bedste, men har fået at vide, at Ingrid og hendes kæreste begge har mistet livet i forbindelse med ulykken i nat, siger Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiets lokalafdeling i Trøndelag beskriver i et opslag på Facebook Ingrid Aune som 'et godt og varmt menneske med stor omsorg for alle, hun mødte'.

- Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om Ingrid Aunes og hendes kæreste, Eivind Olav Kjelbotn Evensens, bortgang. Ingrid har været et af partiets dygtigste folkevalgte og har gjort et fantastisk arbejde for Malvik, skriver partiet.

Sætter valgkamp på pause
Til september afholdes der kommunalvalg i Norge, men efter den tragiske ulykke har Arbeiderpartiet valgt at sætte valgkampen på pause for en stund.

- Der er mange, som har behov for at være sammen i dag. Vi fører ikke valgkamp i dag, men er der i stedet for familien, siger Jonas Gahr Støre.

43-årige Eivind Olav Kjelbotn Evensen arbejdede som psykolog i Namsos Kommune. Han efterlader sig fire børn.