Nu afslører kommune: Det skete før benzin-overfald på 16-årig

Skanderborgs borgmester har på et pressemøde redegjort for, hvad der gik forud for det voldsomme benzinbombe-overfald på en 16-årig, afghansk dreng

Skanderborgs borgmester var blandt personerne i centrum til dagens pressemøde. Video-klip: Ritzau
Skanderborgs borgmester var blandt personerne i centrum til dagens pressemøde. Video-klip: Ritzau

Efter ni dages massiv medieomtale, men med kun sparsomme oplysninger, løfter blandt andre Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), nu sløret for, hvad der gik forud for fire drenges voldsomme overfald på en 16-årig afghansk dreng.

Det er sket på et pressemøde før middag onsdag.

Pressemødet fandt sted med udgangspunkt i en redegørelse, hvor det blandt andet fremgår, at der i den niende årgang på Mølleskolen i Ry var flere konflikter, end der gennemsnitligt er på tilsvarende årgange landet over.

Benzinbombe-overfaldet skete ved en idrætshal i Ry, hvor samtlige involverede også til dagligt går i skole.

Af redegørelsen fremgår det, at to af de mistænkte går i samme klasse, som offeret, mens de to andre går i parallelklasse med dem.

Nægter skyld
De fire er blevet varetægtsfængslet i surrogat på hver deres ungdomsinstitution. De nægter sig skyldige i både grov vold, som er det grundlag, de er fængslet på, og i drabsforsøg, som politiet altså sigter dem for.

Se også: Afghansk dreng forbrændt af benzin-bombe: Forældre hyrer stjerneadvokat

Det er imidlertid politiets opfattelse, at de fire har aftalt at mødes med den 16-årige ved hallen, og at den 16-årige derefter blev angrebet. Flasken med benzin landede mellem benene på den 16-årige, og der gik ild i hans bukser.

Samfund - 9. feb. 2017 - kl. 20:22 Ekspert efter brandattentat på skoleelev: Vold hos unge bliver mere grænseoverskridende

Familie til den 16-årige har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at drengen selv måtte slukke ilden og gå en kilometer for at komme hjem. Da han kom hjem, blev politiet tilkaldt, og den 16-årige blev kørt på hospitalet med forbrændinger fra livet og ned.

Ekstra Bladet talte forrige uge med storebroderen til den afghanske dreng. (Video: Ernst van Norde/Kristian Hansen)

Usædvanligt for Ry
Det kom i ugens løb frem, at de fire drenge er etnisk danske, og at de kommer fra et område i Skanderborg Kommune, som ifølge Skanderborg Kommunes SSP-konsulent Benny Husted ellers ikke er kendt for at have en stor procentdel af unge med sociale problemer.

De fire drenge er blevet varetætsfængslet i fire uger. Også landsretten har vurderet, at grundlaget for at fængsle de fire er i orden.

Fire drenge fra 9. klasse på Mølleskolen i Ry er blevet varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for at have sat ild til en klassekammerat med en molotovcocktail. Foto: Polfoto/Ernst Van Norde 112 - 9. feb. 2017 - kl. 09:09 Nye oplysninger i benzinbombe-sag: Afghansk dreng udsat for kvæler-overfald

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere