Nu afsoner 'taxamorderen' livstid plus 14 dage

59-årige Seth Sethsen dømt for vold mod fængselsbetjent efter at have spyttet

Seth Sethsen ved anholdelsen i 1985. Han har snart siddet 30 år bag tremmer for mordet. Nu skal han sidde mindst 14 dage mere. (Foto: Gert Jensen)
Seth Sethsen ved anholdelsen i 1985. Han har snart siddet 30 år bag tremmer for mordet. Nu skal han sidde mindst 14 dage mere. (Foto: Gert Jensen)

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Den livstidsdømte Seth Sethsen Nielsen skal nok ikke regne med at blive sat på fri fod foreløbig. Gang på gang har han fået afvist ønsket om prøveløsladelse, og fredag eftermiddag fik han lagt yderligere 14 dage til sin tidsubegrænsede frihedsstraf, som han indtil videre har afsonet 29 år af.

Det skete ved en retssag i retten i Glostrup fredag, hvor han sad tiltalt for vold mod tjenestemand, efter at han ifølge anklageskriftet 24. juni sidste år havde spyttet en fængselsbetjent i ansigtet.

Selvom man skulle tro, at en kort fængselsstraf kun har kosmetisk betydning for en livstidsfange, nægtede Seth Sethsen sig alligevel skyldig i anklagen, og via sin forsvarer krævede han frifindelse - en påstand, retten i Glostrup dog ikke var enig i.

Havde skåret sig selv
Under retssagen kom det frem, at spytklatten mod fængselsbetjenten var sket, mens Seth Sethsen var anbragt i en særlig sikringscelle i Vridsløselille Statsfængsel, hvor han sidder fængslet.

- Jeg havde fået en særlig hård behandling gennem 29 år af Kriminalforsorgen, så derfor havde jeg skåret mig selv, forklarede Seth Sethsen under fredagens retsmøde.

Han fortalte, at han godt kan huske, der kom en flok fængselsbetjente ind til ham, men de nærmere detaljer kunne han ikke beskrive.

- Kan du huske, du spyttede på ham?, ville anklageren vide.

- Nej.

- Kender du den omtalte betjent?

- Ja. Eller jeg ved, hvordan han ser ud, men jeg kender ham ikke. Han er den dummeste betjent i Vridsløselille, lød det fra Seth Sethsen.

Kastede pis på betjente
Han kunne desuden ikke se, hvordan han havde været hårdhændet over for fængselsbetjentene, som ifølge ham selv også behandlede ham dårligt.

- I  starten af afsoningen var de så hårde ved mig, at jeg blev nødt til at kaste pis på dem, og så stoppede de, lød det indskudt fra livstidsfangen som svar på et af forsvarerens spørgsmål.

Den forurettede fængselsbetjent og en af hans kollegaer forklarede selv i retten, hvordan Seth Sethsen havde tilkaldt vagterne fra den sikrede afdeling, fordi han ville have løsnet remmene på sine håndled.

Den ene fængselsbetjent undersøgte derfor med en finger, om der var plads nok i remmene, og det konkluderede han, at der var. Det var i den forbindelse, han blev spyttet på af den drabsdømte livstidsfange.

- Der går lidt tid, før det går op for mig, at han spytter på mig, men jeg tror han rammer mig to gange. Jeg kan se på ham, at han rejser overkroppen op og spytter på mig, forklarede fængselsbetjenten i retten.

Han blev ramt på kinden og måtte derfor gå ud og vaske sig efterfølgende. Efter loven bliver spyt betragtet som vold, og Seth Sethsen blev derfor politianmeldt.

Piver som høns
Efter det kortvarige retsmøde skulle dommeren og de to domsmænd da heller ikke bruge lang tid på at konkludere, at Seth Sethsen med vilje havde spyttet efter fængselsbetjenten, og at han derfor skulle modtage en frihedsstraf.

Før voteringen fik Seth Sethsen dog muligheden for et sidste ord, som næppe blev taget i betragtning under voteringen.

- Det her står i skarp kontrast til de øretæver, jeg har fået gennem de sidste 29 år. De piver jo som små høns over de mindste ting, lød det fra anklagebænken kort før afgørelsens time.

Ud over den fornyede frihedsstraf på 14 dage, skal Seth Sethsen betale sagens omkostninger.

Via sin forsvarer udbad han sig efter dommen betænkningstid i forhold til at anke.

Seth Sethsen blev i 1986 idømt livsvarigt fængsel ved Højesteret for rovmordet på den 46-årige taxachauffør Kurt Gaarn-Larsen, og den dom afsoner han fortsat. Han har ikke tidligere modtaget yderligere domme under sit fængselsophold.

1 af 3 Kurt Gaarn-Larsen blev skudt i sin taxa, men først fundet næste morgen. (Foto: Gert Jensen)
2 af 3 Bogen om 'Krigermunken' udkom i efteråret. (PR-FOTO)
3 af 3 Seth Sethsen ved anholdelsen i 1985. Han har snart siddet 30 år bag tremmer for mordet. Nu skal han sidde mindst 14 dage mere. (Foto: Gert Jensen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere