Nu er dommen faldet i bøssegangster-sag

Dømt uden lig og dna-spor: Der er netop faldet dom over de to mænd, der stod tiltalt for drab - selvom liget aldrig er fundet

Claus Stokholm Larsen er sammen med vennen Bo Madsen netop blevet kendt skyldig i drabet på Henrik Haugberg Madsens tidliger samlever. (Privatfoto)
Claus Stokholm Larsen er sammen med vennen Bo Madsen netop blevet kendt skyldig i drabet på Henrik Haugberg Madsens tidliger samlever. (Privatfoto)

RETTEN I NÆSTVED (ekstrabladet.dk): 42-årige Bo Madsen og 48-årige Claus Stokholm Larsen, der har været tiltalt for manddrab på Bo Madsens samlever Henrik Haugberg Madsen, er netop blevet kendt skyldige ved et nævningeting.

Det var et enigt nævningeting, der fandt de to mænd skyldige i drabet på den tidligere bøssegangster. Dommen er spektakulær, eftersom liget af Henrik Madsen aldrig er fundet, og efterforskerne endsige ikke har fundet et eneste dna-spor endnu.

Sagen har været bygget op omkring politiets teori, indicier, vidneforklaringer og den 48-årige Claus Stokholm Larsens egne fortællinger omkring drabet af Henrik Madsen til hans vennekreds.

Læs også: Bøssegangster-drama: Kranie kan være gravet ned
Læs også: Bøssegangsters lig parteret i varevogn

Ifølge politiets teori, skulle Bo Madsen og Claus Stokholm - under et ophold i et sommerhus i Karrebæksminde i 2010 - først have stukket den 40-årige i hovedet med en issyl - herefter de skulle have skudt ham to gange i hovedet med en revolver. Dernæst skullet liget været blevet transporteret i en hyndeboks ud i en varevogn, hvor han blev parteret med en elektrisk bajonetsav og siden begravet ned forskellige steder på Sydsjælland.

Under retssagen har den tidligere ægtemand Bo Madsen ellers bedyret overfor retten, at Henrik Haugberg Madsen formentligt er forsvundet af egen fri vilje til udlandet efter et skænderi, der skyldtes Bo Madsens omgang med en kvinde og ikke mindst, fordi han stod til at få en langvarig dom for bedrageri og svindel.

Læs også: Bøssegangster-dramaet: Den perfekte forbrydelse eller pure opspind
Læs også: Bøssegangster:Truede med at klippe fingre af fjende

Dommerne afviste dog i gennemgangen af dommen her til formiddag denne teori og lagde blandt andet vægt på, at der forud for drabet var lukket benzinkort, madbudgettet var blevet skåret ned, og at Henrik Haugberg Madsen derfor ikke kunne ligge inde med et større kontantbeløb som den tidligere samlever har påstået.

Både den dræbtes mor og to døtre er tilstede i retten, ligesom Bo Madsens nye kæreste, den kvinde som udløste det omtalte skænderi mellem Bo Madsen og Henrik Madsen, også sidder på tilhørerrækkerne.

Der var dog ingen umiddelbar reaktion at spore hos de to tiltalte, da dommen faldt.

Netop nu gennemgår dommeren begrundelsen for udfaldet af skyldsspørgsmålet. Senere i dag skal anklager og forsvarer procedere for, hvilken straf de dømte skal have, men den endelige dom forventes først om op mod en uge til 14 dage på grund af det komplicerede sagskompleks.

1 af 2 Her er det den dømte Bo Madsen, der tidligere dannede par med den forsvundne og formodede dræbte Henrik Haugberg Madsen, foran Næstved Ret. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Claus Stokholm Larsen er sammen med vennen Bo Madsen netop blevet kendt skyldig i drabet på Henrik Haugberg Madsens tidliger samlever. (Privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere