Nu er Fisfis udsendt af Danmark

Good Beirut til Fisfis: Den berygtede, tidligere bandeleder fra Odense er fløjet til Libanon, erfarer Ekstra Bladet

Efter et årelangt tovtrækkeri i retssystemet og seks år i fængsel er den berygtede tidligere fynske bandeleder Mahmoud Khalil Salem – bedre kendt under navnet 'Fisfis' – nu udsendt fra Danmark. Det erfarer Ekstra Bladet fra flere kilder.

Udsendelsen skal være gennemført natten til tirsdag, og destinationen var Libanon, hvor 45-årige Mahmoud Khalil Salem, der er statsløs palæstinenser, er født og opvokset.

Se også: Fisfis får hurtig dom i Højesteret

Som 23-årig, i 1993, kom Fisfis til Danmark, og kort efter indledte han sin karriere som hårdkogt kriminel i den fynske underverden, hvor han blandt andet stod i spidsen for den nu nedlagte indvandrerbande Black Ghost, der gjorde sig i organiseret narkohandel, afpresning, vold m.m.

I oktober 2011, efter byretten i juni 2010 udviste ham betinget, og landsretten senere underkendte dommen, afgjorde Højesteret, at Fisfis skulle udvises for bestandig.

Sagen om den fynske bandeleder fik meget omtale, da Østre Landsret i januar 2011 besluttede, at Fisfis ikke kunne udvises af hensyn til sine otte børn, der bor i Vollsmose i Odense.

Medlemmer af Daabas-familien fra Vollsmose i Odense står bag indvandrerbanden Black Army. Privatfoto Plus Kriminalitet går i arv: I fars blodspor

Integrationsminister Søren Pind og flere andre profiler fra den daværende VK-regering gik hårdt i rette med dommen, og Fisfis-sagen blev brugt som et af argumenterne for at stramme udvisningsreglerne senere i 2011.

Mahmoud Khalil Salem blev ved Højesteret i oktober 2011 ud over udvisningen idømt seks års fængsel for omfattende narkohandel, et væld af alvorlige trusler, tæskeholdsaktioner og tildeling af dummebøder på helt op til 250.000 kroner.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen